FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koruški Slovenci protiv gašenja "Hrvatskih novina"

Slovenija-Austrija-HrvatskaKoruški Slovenci protiv gašenja "Hrvatskih novina",(,(Hina) - KLAGENFURT/LJUBLJANA/VELIKI BORIŠTOF - Narodno vijeće koruških Slovenaca u utorak je upozorilo austrijsku vladu da zbogsmanjenih subvencija mogu prestati izlaziti "Hrvatske novine",središnje glasilo gradišćanskih Hrvata. (Hina) xfl yrt
,(,(Hina) - KLAGENFURT/LJUBLJANA/VELIKI BORIŠTOF - Narodno vijeće koruških Slovenaca u utorak je upozorilo austrijsku vladu da zbog smanjenih subvencija mogu prestati izlaziti "Hrvatske novine", središnje glasilo gradišćanskih Hrvata.

Sedmi članak austrijskog državnog ugovora u svom prvom paragrafu jamči slovenskoj i hrvatskoj manjini u Austriji pravo na tisak u svom jeziku, izjavio je za slovensku agenciju STA Jože Wakounig, predsjednik Vijeća koruških Slovenaca.

"Neka austrijska vlada osigura financijska sredstva za redovito i cjelovito izlaženje Hrvatskih novina", navodi se u priopćenju slovenske kulturne i političke udruge koja upozorava i na obveze iz okvirne konvencije o zaštiti manjina i njihovih jezika koju je donijelo Vijeće Europe.

(Hina) xfl yrt

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙