FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LAURA MARCHIG NOVA RAVNATELJICA TALIJANSKE DRAME RIJEČKOG HNK-A

RIJEKA,17. lipnja(Hina) - Laura Marchig nova je ravnateljica Talijanskedrame Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) "Ivana pl. Zajca" iz Rijeke,doznaje se danas u riječkom HNK-u.
RIJEKA,17. lipnja(Hina) - Laura Marchig nova je ravnateljica Talijanske drame Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) "Ivana pl. Zajca" iz Rijeke, doznaje se danas u riječkom HNK-u.

Laura Marchig izabrana je nakon provedenog javnog natječaja i postupka predviđenog statutom riječkoga HNK-a, a taj će posao obavljati u iduće četiri godine (počevši s jučerašnjim danom).

Laura Marchig do sada je radila u riječkoj izdavačkoj kući "Edit" za izdanja na talijanskom jeziku, kao novinarka dnevnog lista "La voce del popolo" te kao urednica književnog časopisa "La battana".

Aktivno je djelovala i na području kulture u radu Talijanske unije.

Odluku o izboru novog ravnatelja Talijanske drame riječkog HNK intendantica Mani Gotovac donijela je nakon raskida ugovora o radu s dosadašnjim ravnateljem Sandrom Damianijem.

Do tog prekida došlo je zbog loše financijske situacije unutar ovog ansambla te zbog nedostatka suradnje i sukoba, o kojima su izvještavali i mediji, između Damianija i intendantice Gotovac, .

(Hina) xdsil ysp

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙