FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RIJEKA: PREDSTAVLJENO VIJETNAMSKO NARODNO LUTKARSKO KAZALIŠTE

RIJEKA: PREDSTAVLJENO VIJETNAMSKO NARODNO LUTKARSKO KAZALIŠTERIJEKA,3. lipnja(Hina) - Članovi Vijetnamskog narodnog lutkarskogkazališta koji će izvesti najatraktivniju predstavu na Međunarodnomlutkarskom festivalu koji se održava u Rijeci od 6. do 12. lipnja usklopu 19. svjetskog kongresa UNIMA-e, svjetske lutkarskeorganizacije, predstavili su se na današnjoj konferenciji za novinstvou Rijeci.
RIJEKA,3. lipnja(Hina) - Članovi Vijetnamskog narodnog lutkarskog kazališta koji će izvesti najatraktivniju predstavu na Međunarodnom lutkarskom festivalu koji se održava u Rijeci od 6. do 12. lipnja u sklopu 19. svjetskog kongresa UNIMA-e, svjetske lutkarske organizacije, predstavili su se na današnjoj konferenciji za novinstvo u Rijeci.

Njihova predstava zove se "Vijetnamske lutke na vodi" a ovo je njihovo prvo gostovanje u Hrvatskoj. Posebnost predstave je što se i lutkari i lutke kreću u vodi, odnosno posebnom bazenu dugačkom devet metara. U predstavi se prikazuje ruralni život i legende iz sjevernog Vijetnama, uz pratnju autohtone glazbe koju izvode uživo svirači iz tog ansambla.

Predstava će biti izvedena četiri puta tijekom festivala, a sve su već rasprodane.

Uz tu predstavu, u programu festivala je 27 predstava iz 16 zemalja. Hrvatsku će predtavljati pet predstava iz svih lutkarskih kazališta iz zemlje. Predstave će se odigravati u prostoru Hrvtskog kulturnog doma na Sušaku, kina Teatro Fenice, dvorane "Filodrammatica", HNK "Ivana pl. Zajca", Kulturnom centru "Kalvarija", dvorani "UŠR Sušak" te riječkom Gradskom kazalištu lutaka.

Uz te prostore, lutkarska događanja priredit će se i u prostorima riječkih klubova i ugostiteljskih lokala te ulica i trgova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙