FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AKO ANKARA ISPUNI KRITERIJE ZA PRISTUP, EU ĆE "BEZ ODGODE" PREGOVARATI

BRUXELLES, 16. lipnja 2004. (Hina/AFP) - EU će bez odlaganjapokrenuti pregovore o pristupu Ankare ako u prosincu zaključi daTurska zadovoljava tražene političke kriterije, kaže se u nacrtuzaključaka europskog summita u Bruxellesu.
BRUXELLES, 16. lipnja 2004. (Hina/AFP) - EU će bez odlaganja pokrenuti pregovore o pristupu Ankare ako u prosincu zaključi da Turska zadovoljava tražene političke kriterije, kaže se u nacrtu zaključaka europskog summita u Bruxellesu.

Unija će donijeti odluku na temelju preporuka Europske komisije koje očekuje u listopadu, podsjeća se u tekstu kojeg je u srijedu objavilo irsko predsjedništvo EU.

"Ako Europsko vijeće na temelju izvješća i preporuke Komisije odluči u prosincu 2004. da Turska ispunjava političke kriterije Kopenhagena, Unija potvrđuje svoju obvezu da bez odgode s Turskom pokrene pregovore o pristupu", stoji u tekstu.

Turska od 1999. ima status zemlje kandidata za ulazak u EU i od tada teži pokretanju pregovora o pristupu Uniji koji još nisu otvoreni, uglavnom zbog poštivanja ljudskih prava i zaštite manjina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙