FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AUSTRIJA OČEKUJE HRVATSKU KANDIDATURU I PREGOVORE POČETKOM IDUĆE GODINE

BEČ, 16. lipnja 2004. (Hina) - Austrijski kancelar Wolfgang Schuesseli ministrica vanjskih poslova Benita Ferrero-Wlander održali su usrijedu u Beču zajedničku konferenciju za novinstvo uoči predstojećegsastanka Europskog vijeća 17. i 18. lipnja u Bruxellesu, na kojoj jeizraženo uvjerenje da će Hrvatska na tom sastanku dobiti statuskandidata i mogućnost početka pregovora s EU početkom sljedećegodine.
BEČ, 16. lipnja 2004. (Hina) - Austrijski kancelar Wolfgang Schuessel i ministrica vanjskih poslova Benita Ferrero-Wlander održali su u srijedu u Beču zajedničku konferenciju za novinstvo uoči predstojećeg sastanka Europskog vijeća 17. i 18. lipnja u Bruxellesu, na kojoj je izraženo uvjerenje da će Hrvatska na tom sastanku dobiti status kandidata i mogućnost početka pregovora s EU početkom sljedeće godine.

"Sigurno je najvažnije da Hrvatska dobije status kandidata i datum početka pregovora kako 1. siječnja 2005. mogla započeti pregovore s EU", rekla je austrijska ministrica Benita Ferrero-Waldner naglasivši da je to za Austriju od posebne važnosti.

"Uvijek smo se snažno i dosljedno zauzimali za pristup Hrvatske u europsku obitelj država i u osobnim kontaktima s hrvatskim kolegom Žužulom pratili provedbu reformi i podupirali mogućnost razvitka u Hrvatskoj", rekla je šefica austrijske diplomacije Ferrero-Waldner pred austrijskim i stranim novinarima u Beču.

Dodala je da je važno da se zaključe pregovori EU i Bugarske. Glede Rumunjske, kako je kazala, pregovori još nisu gotovi - ostalo je još otvoreno sedam članaka te se očekuju pozitivni koraci u tom pravcu u drugoj polovici godine.

Austrijski savezni kancelar Wolfgang Schuessel, govoreći o europskom ustavu za kojeg očekuje da se usvoji, ocijenio ga je kamenom temeljcem Europske unije 21. stoljeća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙