FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA SUBOTU, 5. LIPNJA

ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasubotu, 5. lipnja.
ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za subotu, 5. lipnja.

TIRANA - Hrvatski premijer Ivo Sanader sudjeluje na dvodnevnom regionalnom skupu u Tirani kojem će prisustvovati i predsjednik Albanije Fatos Nano kao domaćin, predsjednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović, predsjedavajući ministarskog vijeća BiH Adnan Terzić i novi makedonski premijer Hari Kostov.

WACHAU (Austrija) - Hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul doputovat će u Wachau kako bi sudjelovao u radu Europskog foruma koji je počeo u petak. Na tom trodnevnom međunarodnom skupu uz austrijskog kancelara Wolfganga Schuessela i austrijsku ministricu vanjskih poslova Benitu Ferrero-Waldner nazočni su i mnogi političari iz zemalja EU, a posebice novih članica.

RIM/PARIZ - Američki predsjednik George Bush završava posjet Italiji službenim razgovorima s talijanskim premijerom Silviom Berlusconijem. Tijekom razgovora bit će dotaknuta najvažnija međunarodna pitanja s iračkom situacijom na prvome mjestu. U Villi Madama će zatim Bush i Berlusconi održati zajedničku konferenciju za novinare. Odlazak Busha iz Rima, gdje je stigao na obilježavanje 60. godišnjice ulaska američkih snaga u talijanski glavni grad, predviđen je za poslije 12 sati. Bush odlazi u Pariz gdje će se sastati s francuskim predsjednikom Jacquesom Chiracom, pa u Normandiju gdje će 6. lipnja prisustvovati obilježavanju 60. godišnjice savezničkog iskrcavanja u Normandiji.

RIM - Papa Ivan Pavao II. krenut će u subotu, 5. lipnja, u pastoralni pohod Švicarskoj, što će biti njegov treći posjet toj zemlji i 103. apostolsko putovanje izvan Italije. Središnji događaj Papinoga pohoda bit će susret sa švicarskom katoličkom mladeži, koja će se u subotu okupiti u Bernu, na svojemu prvom nacionalnom susretu. Vlasti u Švicarskoj nadaju se da će pohod Ivana Pavla II. unaprijediti diplomatske odnose između te zemlje i Svete Stolice.

LONDON - Australski premijer John Howard sastat će se sa svojim britanskim kolegom Tonyjem Blairom.

ZAGREB - Obilježavanje 60. obljetnice savezničkog iskrcavanja u Normandiji u nedjelju će prvi put okupiti bivše neprijatelje - svečanosti će uz čelnike Francuske, Sjedinjenih Država i Velike Britanije prvi put nazočiti i njemački kancelar Gerhard Schroeder, koji povijesni susret ocjenjuje simbolom pune demokratizacije Njemačke i konačnim krajem Drugog svjetskog rata, a prvi put pozvan je i ruski predsjednik Vladimir Putin.

("Bivši neprijatelji prvi put zajedno obilježavaju obljetnicu savezničkog iskrcavanja u Normandiji", 67 redaka, piše Zrinka Treščec).

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Serđo Obratov

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Maša Taušan

Navečer: Duška Gerić Koren

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙