FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Trilj: "Cetinka" ponovno radi

TRILJ, 16. lipnja 2004. (Hina) - Triljska Tvornica plastičnih masa"Cetinka" u stečaju danas je ponovno počela redovito proizvoditi nakonšto su njezin rad deset dana blokirali njezini bivši radnici.
TRILJ, 16. lipnja 2004. (Hina) - Triljska Tvornica plastičnih masa "Cetinka" u stečaju danas je ponovno počela redovito proizvoditi nakon što su njezin rad deset dana blokirali njezini bivši radnici.

Ukupno 217 radnika predvođeno Stožerom za obranu njihovih prava blokirali su tvornicu zahtijevajući da im se isplate otpremnine i zaostale plaće od ukupno osam milijuna kuna i to od novca dobivena prodajom tvornice novom kupcu, sesvetskoj tvrtki "Gibli Internacional".

Jučer je članovima Stožera stečajni sudac splitskoga Trgovačkog suda Ante Čapkun obećao da će se učiniti sve po zakonu kako bi bivši radnici dobili tražen novac i to je bio razlog prekida blokade.

Izvršni direktor "Cetinke" Zdravko Anđelić kazao je "kako je postojala opasnost da neki kupci otkažu narudžbu, a nastala je i manja materijalna šteta jer tvornica nije radila". Ipak je sve dobro završilo i proizvodnja se nastavlja za sadašnje i nove kupce, a novi će vlasnik tvornicu preuzeti do kraja ovoga mjeseca, izjavio je za Hinu Anđelić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙