FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SABOR SUTRA NASTAVLJA 7. SJEDNICU

ZAGREB, 15. lipnja 2004. (Hina) - Nakon desetodnevne stanke, Hrvatskisabor sutra nastavlja 7. sjednicu na čijem je dnevnom redu još 25točaka.
ZAGREB, 15. lipnja 2004. (Hina) - Nakon desetodnevne stanke, Hrvatski sabor sutra nastavlja 7. sjednicu na čijem je dnevnom redu još 25 točaka.

Među njima je i konačni prijedlog zakona o kamatama po kojemu bi se zatezne kamate obračunavale jednostavnim kamatnim računom i ne bi se pripisivale glavnici.

Visinu stope zatezne kamate propisivala bi Vlada na prijedlog posebnog stručnog tijela - odbora za utvrđivanje kamatnih stopa. U tom tijelu sjedili bi predstavnici Ministarstva finacija, Hrvatske narodne banke, financijskih institucija, potrošača i, možda, znanosti.

Očekuje se da će najviše zastupničke pozornosti i dvojbi potaknuti prijedlog da spomenuti odbor predlaže i najvišu stopu ugovorne kamate.

U drugom čitanju pred Saborom će se naći konačni prijedlozi zakona o postupku primopredaje vlasti te o izmjenama i dopunama Zakona o sprječavanju sukoba interesa u obnašanju javnih dužnosti.

Zastupnički klubovi i sami zastupnici Saboru su uputili desetak tzv. privatnih zakona, među njima prijedlog zakona o političkim strankama (Klub SDP-a), o državnom fondu za privremeno uzdržavanje djece (Đurđa

Adlešić, HSLS) itd.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙