FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POTPISAN TROGODIŠNJI UGOVOR O ORGANIZIRANJU IZLOŽBE INOVACIJA ARCA

ZAGREB, 15. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatska zajednica tehničke kulture iZagrebački velesajam potpisali su danas trogodišnji Ugovor ozajedničkom organiziranju projekta međunarodne izložbe izuma ARCA usklopu Jesenskog međunarodnog zagrebačkog velesajma (JMZV).
ZAGREB, 15. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatska zajednica tehničke kulture i Zagrebački velesajam potpisali su danas trogodišnji Ugovor o zajedničkom organiziranju projekta međunarodne izložbe izuma ARCA u sklopu Jesenskog međunarodnog zagrebačkog velesajma (JMZV).

Izložba ARCA - međunarodna izložba izuma, novih ideja, proizvoda i tehnologija prvi je put na JMZV-u održana prošle godine, a druga će se održati u okviru ovogodišnjeg jesenskog sajma, od 14. do 19. rujna.

Potpisnici Ugovora, direktor Zagrebački velesajam Davorin Spevec, predsjednik i glavna tajnica Hrvatske zajednice tehničke kulture Ante Markotić i Marija Dujmović istaknuli su značaj zajedničke suradnje u ostvarivanju projekta, prvenstveno kao mjesta na kojem će se moći susresti gospodarstvenici i inovatori.

Ako smo svijetu proteklih 14 godina među 500 inovacija pokazali više od 150 komercijaliziranih, od kojih je barem desetak našlo svoje mjesto na inozemnom tržištu, onda je svakako bitno to isto omogućiti i na hrvatskom tržištu, istaknuli su, napominjući da će teško ijedan proizvod postati svjetski, ako ga prva ne prihvati vlastita sredina.

Prošle se godine na JMZV-u u okviru izložbe ARCA predstavio 171 autor iz 18 županija i Grada Zagreba s više od 200 inovacija.

I na ovogodišnjoj se Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2004. očekuje nastup znanstvenih, razvojnih i sveučilišnih institucija, te tvrtki koje svoje proizvode i usluge zasnivaju na vlastitom znanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙