FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

tužitelj: SARAJEVO POSTALO UPORIŠTE KRIMINALNIH SKUPINA

SARAJEVO POSTALO UPORIŠTE KRIMINALNIH SKUPINASARAJEVO,2. lipnja(Hina) - Sarajevo je postalo grad u kojemu čvrstouporište imaju brojne kriminalne skupine i nužna je odlučna akcijalokalne policije i međunarodnih stabilizacijskih snaga (SFOR) kako bise ponovo uspostavio red i sugurnost u glavnom gradu Bosne iHercegovine, upozorio je tužitelj Sarajevske županije Branko Šljivar.
SARAJEVO,2. lipnja(Hina) - Sarajevo je postalo grad u kojemu čvrsto uporište imaju brojne kriminalne skupine i nužna je odlučna akcija lokalne policije i međunarodnih stabilizacijskih snaga (SFOR) kako bi se ponovo uspostavio red i sugurnost u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, upozorio je tužitelj Sarajevske županije Branko Šljivar.

U pisanoj izjavi sarajevskog županijskog tužitelja što je u srijedu prenose bosanskohercegovački mediji konstatira se kako Sarajevo postaje sjedište različitih organiziranih i neorganiziranih kriminalnih skupina koje u međusobnim obračunima sve češće koriste vatreno oružje i eksplozivne naprave.

Stanovništvo Sarajeva postaje sve više uznemireno ovakvim pojavama jer je očevidno da se u glavnom gradu BiH još uvijek nalazi velika količina protuzakonitog oružja, navodi se u izjavi.

Tužiteljstvo Sarajevske županije uspjelo je do sada procesuirati veći broj osoba koje su u različitim izgredima koristile oružje no tužitelj Šljivar procjenjuje kako to nije dovoljno te da bi trebalo započeti s ozbiljnijim pretresima kuća i stanova.

Tužitelj Šljivar predložio je da lokalna policija zajedno sa SFOR-om, sukladno zakonskim ovlastima, započne što prije pretraživati individualne stambene objekte.

Takva praksa od ranije se primjenjuje u drugim dijelovima BiH u sklopu operacije "Žetva" usmjerene na prikupljanje nelegalnog naaoružanja zaostalog iz rata.

Vojnici SFOR-a zajedno s policijom obilaze stambene objekte i obavljaju pretres tragajući za skrivenim oružjem no takva akcija nikada nije provedena na užem području Sarajeva.

Tužitelj Šljivar upozorio je kako, uz sve češće oružane obračune na sarajevski ulicama, sve veći problem postaje i raširene uporaba droge od čega je deset osoba umrlo u proteklim mjesecima.

Prema podacima Županijskog tužiteljstva, droge na sarajevskim ulicama ima puno i ona svojom cijenom postaje svakom dostupna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙