FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NOV LIJEK DAJE NADU OBOLJELIMA OD RAKA DOJKE

LEUVEN, 15. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Pacijentice koje boluju od rakadojke u ponedjeljak su dobile novu nadu nakon što su testiranjapokazala da je novi hormonalni lijek učinkovitiji čak i od najboljihlijekova koji su sad u uporabi.
LEUVEN, 15. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Pacijentice koje boluju od raka dojke u ponedjeljak su dobile novu nadu nakon što su testiranja pokazala da je novi hormonalni lijek učinkovitiji čak i od najboljih lijekova koji su sad u uporabi.

U istraživanju o najučinkovitijim lijeku u uznapredovalim slučajevima bolesti raka dojke, dosadašnji "zlatni standard" u liječenju te bolesti, tamofiksen, izgubio je od novog hormonalnog lijeka exemestanea.

Pacijentice koje su uzimale exemestane preživjele su u prosjeku 10,9 mjeseci bez novog pogoršanja bolest, u usporedbi sa 6,7 mjeseci kod pacijentica na tamofiksenu.

Rezultati istraživanja provedenog na sveučilišnoj bolnici Gasthuisberg u Leuvenu u Belgiji predstavljeni su na nedavnoj Europskoj konferenciji o raku dojke u Hamburgu.

Osim toga, znanstvenici u Velikoj Britaniji izložili su studiju koja je pokazala da su kod pacijentica koje su se nakon dvije i pol godine liječenja tamofiksenom prebacile na exemestane izgledi za recidivom bolesti umanjeni čak za trećinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙