FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HZZO DOBIO PONUDE PLIVE I BELUPA ZA SNIŽENE CIJENE LIJEKOVA

ZAGREB, 15. lipnja 2004. (Hina) - Nakon pregovora s farmaceutskimtvrtkama o sniženju cijena lijekova Hrvatski zavod za zdravstvenoosiguranje (HZZO) zaprimio je jučer ponude Plive i Belupa, koje će,kažu u Zavodu, omogućiti sniženje cijena dijela lijekova.
ZAGREB, 15. lipnja 2004. (Hina) - Nakon pregovora s farmaceutskim tvrtkama o sniženju cijena lijekova Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) zaprimio je jučer ponude Plive i Belupa, koje će, kažu u Zavodu, omogućiti sniženje cijena dijela lijekova.

Predsjednik HZZO-ova Povjerenstva za pregovore Tonči Buble rekao je za Hinu da su Plivine i Belupove ponude prihvatljive te da će se time postići financijske uštede i izbjeći kriza u opskrbi tržišta.

Buble nije želio govoriti o pojedinostima u ponudama dviju tvrtaka koje pokrivaju 40 posto hrvatskog tržišta lijekova, jer su one vezane s ponudama ostalih tvrtaka koje se očekuju do kraja tjedna. U HZZO-u ostavljaju mogućnost da će s nekima od njih još usklađivati njihove prijedloge ne budu li u skladu s očekivanjima HZZO-a ili ako ponude različite cijene za isti lijek.

HZZO je o cijenama najskupljih lijekova na recept pregovarao s 25 od ukupno 49 farmaceutskih tvrtaka na hrvatskom tržištu, podsjetio je Buble, dodavši da je HZZO tvrtkama predložio da se cijene generičkih lijekova različitih proizvođača snize za 25 do 30 posto te da je o dijelu lijekova koje proizvodi samo jedna tvrtka spreman pregovarati.

Zavod je domaćim i stranim farmaceutskim tvrtkama predložio sniženje cijena lijekova jer se sadašnji tempo potrošnje više ne može održati, budući da je lani na lijekove na recept potrošeno 2,6 milijardi kuna, a u ovogodišnja prva tri mjeseca potrošnja je porasla za još 15 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙