FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Županija prodala "Šibenski list" "Dubrovačkom vjesniku"

ŠIBENIK, 14. lipnja 2004. (Hina) - Poglavarstvo Šibensko-kninskežupanije u ulozi Skupštine trgovačkog društva "Šibenskog lista", kojeizdaje istoimeni tjednik, odlučilo je danas tu tvrtku i tjednikprodati "Dubrovačkom vjesniku" u vlasništvu Ivana Balentovića,potvrdila je Diana Ercegović, pročelnica županijskog Ureda zaprosvjetu i kulturu.
ŠIBENIK, 14. lipnja 2004. (Hina) - Poglavarstvo Šibensko-kninske županije u ulozi Skupštine trgovačkog društva "Šibenskog lista", koje izdaje istoimeni tjednik, odlučilo je danas tu tvrtku i tjednik prodati "Dubrovačkom vjesniku" u vlasništvu Ivana Balentovića, potvrdila je Diana Ercegović, pročelnica županijskog Ureda za prosvjetu i kulturu.

Na natječaj su prispjele još dvije ponude: "Slobodne Dalmacije" te brata i sestre Jakova i Diane Vučenović kao privatnih osoba.

Poglavarstvo je, po riječima Diane Ercegović, najpovoljnijom ocijenilo ponudu "Dubrovačkog vjesnika" jer je spreman podmiriti savi dug "Šibenskog lista" i preuzeti zaposlenike, što se traži u natječaju, a iz županijskog proračuna, za razliku od "Slobodne Dalmacije", ne traži ni kune potpore.

"Šibenski list" ima 11 zaposlenika, a duguje 1,3 milijuna kuna, od toga 1,1 milijun kuna "Slobodnoj Dalmaciji" za troškove tiskanja. Izlazi 40-ak godina i u stopostotnu je vlasništvu Šibensko-kninske županije. Naklada mu je oko tisuću primjeraka.

Predsjednica ogranka Sindikata novinara "Šibenskog lista" Marija Lončar izrazila je danas nezadovoljstvo jer je županijska vlast prije odluke o uvjetima natječaja i prodaji odbila saslušati stajalište sindikata. Ističe kako zaposlenici ne znaju hoće li ih novi vlasnik zadržati u radnom odnosu ili samo zbrinuti, jer je u natječaju stajalo i jedno i drugo, te hoće li i kako podmiriti dug prema zaposlenicima.

Ivan Balentović izjavio je danas da od "Šibenskog lista" kani stvoriti dobru tvrtku s 25 zaposlenika kao što je to, po njegovim riječima, "Dubrovački vjesnik". Zanijekao je tvrdnje u novinskim napisima kako u "Dubrovačkom vjesniku" duguje novac honorarcima koji su protiv njega pokrenuli sudsku parnicu zbog duga i prijetnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙