FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UP HFP-a uvjetno prihvatio ponudu EPH za Slobodnu Dalmaciju

ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - Upravni odbor Hrvatskog fonda zaprivatizaciju (UO HFP) na današnjoj je sjednici uvjetno prihvatioponudu Europapress Holdinga (EPH) za kupnju 34,63 posto dionicaSlobodne Dalmacije, a prihvaćanje ponude uvjetovano je pozitivnimmišljenjem Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja o dopuštenojkoncentraciji na medijskom tržištu.
ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju (UO HFP) na današnjoj je sjednici uvjetno prihvatio ponudu Europapress Holdinga (EPH) za kupnju 34,63 posto dionica Slobodne Dalmacije, a prihvaćanje ponude uvjetovano je pozitivnim mišljenjem Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja o dopuštenoj koncentraciji na medijskom tržištu.

Izjavio je to nakon sjednice predsjednik UO HFP-a Andrija Hebrang, dodavši kako EPH mišljenje Agencije još nije zatražio, a da je današnjom odlukom Upravni odbor žalio potaknuti potencijalnog kupca Slobodne Dalmacije da to učini.

Stručne službe Fonda ponudu EPH su detaljno obradile, no pregovori još uvijek nisu gotovi jer postoji još nekoliko dilema o kojima se razgovara, poput primjerice obveza Slobodne Dalmacije koje još nisu poznate i otkrivene, kazao je Hebrang.

Za nastavak pregovora Fond sada očekuje mišljenje Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

Prema Zakonu o medijima nedopuštena je svaka koncentracija kojom bi tržišni udio sudionika koncentracije nakon njene provedbe prelazio 40 posto ukupno prodane naklade.

Ukoliko mišljenje Agencije bude također uvjetovano, odnosno ukoliko će u Agenciji pozitivno mišljenje uvjetovati stanjem nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora, i sam će ugovor biti uvjetovan, rekao je Hebrang.

Pojasnio je da se i kupoprodajnim ugovorom može uvjetovati stjecanje dionica uklanjanjem prepreka zbog kojih ne bi bilo dobiveno pozitivno mišljenje Agencije.

Ponuda EPH za 245.187 dionica odnosno 34,63 posto vrijednosti temeljnog kapitala Slobodne Dalmacije iz ožujka ove godine ukupno je vrijedna 535,2 milijuna kuna. Od tog je iznosa 24,5 milijuna kuna (nominalna cijena) ponuđeno za kupnju dionica, a 55,5 milijuna kuna ponuđeno je kao 'posebna naknada' HFP-u kada se ispune svi uvjeti iz ugovora. Za dokapitalizaciju tom je ponudom predviđeno ukupno 355,2 milijuna kuna, a 100 milijuna kuna za povećanje plaća radnicima u idućih pet godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙