FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U AUSTRIJI DOBROTVORNA AKCIJA SKUPLJANJA STARIH MOBILNIH TELEFONA

BEČ, 28. svibnja 2004. (Hina) - Pod naslovom "Austrija skupljaelektrootpad " u petak je u Beču predstavljena Akcija skupljanjastarih mobilnih telefona čiji prihod je namijenjen u dobrotvorne svrhehumanitarnoj akciji "Liječnici bez granica".
BEČ, 28. svibnja 2004. (Hina) - Pod naslovom "Austrija skuplja elektrootpad " u petak je u Beču predstavljena Akcija skupljanja starih mobilnih telefona čiji prihod je namijenjen u dobrotvorne svrhe humanitarnoj akciji "Liječnici bez granica".

"U Austriji je u uporabi oko 7 milijuna mobilnih telefona, a pretpostavlja se da ih je još toliko u ladicama kod kuće", rekao je generalni direktor "Mobilkom Austria" Boris Nemšić.

Prije nego što se bace u smeće, što bi bilo štetno, odlučili smo osnovati lanac za prikupljanje takvih starih mobilnih telefona. Oni se mogu predati u trgovinama gdje će se provjeriti njihova funkcionalnost, selektirati i rasporediti po određenim komponentama.

Da bi se motiviralo korisnike starih mobilnih telefona austrijski Mobilkom daje 3 eura za svaki takav stari aparat, što je namijenjeno humanitarnoj akciji "Liječnici bez granica".

Na taj način stvara se nova humanitarna komponenata i čuva čovjekov okoliš od elektrootpada, rekao je Boris Nemšić.

Odgovarajući na upit razmišlja li proširiti tu akciju i na druge zemlje, Nemšić je odgovorio potvrdno.

Dodao je, da primjerice u Hrvatskoj još nema toliko mobilnih telefona kao u Austriji ali da se o tome razmišlja, te je zbog toga i osnovan Forum mobilnih komunikacija koji bi se, uz ostalo, trebao baviti i tom problematikom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙