FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

WASHINGTON: KOSOR I ŽUŽUL NA REAGANOVU POGREBU

WASHINGTON: KOSOR I ŽUŽUL NA REAGANOVU POGREBUWASHINGTON,11. lipnja2004.(Hina) - Potpredsjednica hrvatske VladeJadranka Kosor i ministar vanjskih poslova Miomir Žužul doputovali suu petak u Washingtona da bi nazočili pogrebu bivšeg američkogpredsjednika Ronalda Reagana.
WASHINGTON,11. lipnja2004.(Hina) - Potpredsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor i ministar vanjskih poslova Miomir Žužul doputovali su u petak u Washingtona da bi nazočili pogrebu bivšeg američkog predsjednika Ronalda Reagana.

"Ovdje smo u ime hrvatske Vlade, ali i u ime cijeloga hrvatskog naroda da iskažemo poštovanje i zahvalnost", rekla je Kosor novinarima pred odlazak u Nacionalnu katedralu gdje će biti priređen državni ispraćaj preminulog Ronalda Reagana.

Dodala je da je dolazak hrvatskog izaslanstva izraz prijateljstva između Hrvatske i Sjedinjenih Država.

Ministar Žužul je kazao da predsjednik Reagan, veliki državnik i velika ličnost 20. stoljeća, ima posebne zasluge za ljude iz istočne Europe i Hrvatske "jer nema nikakve sumnje da je jedan od najzaslužnijih za razvoj demokracije u cijeloj istočnoj Europi i u Hrvatskoj".

Na državnom pogrebu Ronalda Reagana u Nacionalnoj katedrali u Washingtonu nazočili su brojni bivši i sadašnji svjetski čelnici, a govorio je i američki predsjednik George W. Bush.

Reagan, koji je umro u subotu u 93. godini, bit će pokopan na u Simi Valley u Kaliforniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙