FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GRDEŠIĆ SE UPISAO U KNJIGU ŽALOSTI U POVODU REAGANOVE SMRTI

WASHINGTON,10. lipnja 2004.(Hina) - Hrvatski veleposlanik u WashingtonuIvan Grdešić upisao se u četvrtak u knjigu žalosti u State Departmentuotvorenu u povodu smrti bivšeg predsjednika Ronalda Reagana i u imehrvatske Vlade izrazio sućut američkoj vladi i narodu.
WASHINGTON,10. lipnja 2004.(Hina) - Hrvatski veleposlanik u Washingtonu Ivan Grdešić upisao se u četvrtak u knjigu žalosti u State Departmentu otvorenu u povodu smrti bivšeg predsjednika Ronalda Reagana i u ime hrvatske Vlade izrazio sućut američkoj vladi i narodu.

"U ime Vlade Republike Hrvatske i njezinog naroda primite našu iskrenu sućut u povodu smrti velikog američkog patriota, državnika i predsjednika Ronalda Reagana", upisao je Grdešić u knjigu žalosti.

"Njegova ostavština nije samo dio američke povijesti nego i povijesti modernih demokracija", istaknuo je Grdešić. "Osobni doprinos predsjednika Reagana demokratizaciji posebice će ostati u sjećanju u zemljama koje su patile od zla komunizma".

Državnom pogrebu Ronalda Reagana u petak u Nacionalnoj katedrali u Washingtonu u ime hrvatske Vlade nazočit će potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor i ministar vanjskih poslova Miomir Žužul.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙