FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UMRO BIVŠI AMERIČKI PREDSJEDNIK RONALD REAGAN

LOS ANGELES, 5. lipnja 2004. (Hina/Reuters/AFP) - Bivši američkipredsjednik Ronald Reagan preminuo je u subotu u 93. godini života usvojem domu u Los Angelesu, objavile su američke televizijskepostaje.
LOS ANGELES, 5. lipnja 2004. (Hina/Reuters/AFP) - Bivši američki predsjednik Ronald Reagan preminuo je u subotu u 93. godini života u svojem domu u Los Angelesu, objavile su američke televizijske postaje.

Reagan je deset godina bolovao od Alzheimerove bolesti, a zdravstveno stanje posljednjih mu se dana jako pogoršalo.

U posljednjim trenucima uz njega su bili njegova supruga Nancy i njihovo dvoje djece Ron Reagan Jr. i Patty, objavio je Reaganov ured u Los Angelesu.

Ronald Reagan, bivši filmski glumac, bio je predsjednik od 1981. do 1989. godine.

Njegova ultraliberalna politika ostavila je duboke tragove u američkom gospodarstvu i društvu koje je doživjelo procvat Wall Streeta na kojemu su pojedinci preko noći zgrtali milijune dolara, ali i pojavu nove klase beskućnika, žrtava velikih rezova u socijalnim programima.

Žestoki protivnik komunizma, Reagan je pokrenuo i nezapamćenu utrku u naoružanju, objavivši poznatu ideju o "ratovima zvijezda", što je gospodarski iscrpilo "carstvo zla", kako je nazivao Sovjetski Savez, i pridonijelo njegovu padu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙