FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

USKOK OPTUŽIO 16 OSOBA ZA ILEGALNO PREBACIVANJE MIGRANATA U SLOVENIJU

ZAGREB, 11. lipnja 2004. (Hina) - Ured za suzbijanje korupcije iorganiziranog kriminala (USKOK) podnio je optužnicu protiv 16 osobakoje sumnjiči za protuzakonito prebacivanje većeg broja ilegalnihmigranata preko državne granice u Sloveniju.
ZAGREB, 11. lipnja 2004. (Hina) - Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) podnio je optužnicu protiv 16 osoba koje sumnjiči za protuzakonito prebacivanje većeg broja ilegalnih migranata preko državne granice u Sloveniju.

USKOK je danas priopćio da prvu skupinu optuženika (Stjepan Caganić, Amiti Šefia, Fatmir Kosumi i Suzana Caganić) tereti da su, od svibnja do prosinca prošle godine, organizirali skupinu koja je nezakonito prebacila veći broj ilegalnih migranata iz istočnih zemalja iz Hrvatske u Sloveniju, uz prethodni dogovor s osobama iz inozemstva i podjelu posla s ostalim pripadnicima skupine.

Stjepana Caganića tako se sumnjiči da je 16 puta sudjelovao u nezakonitom prebacivanju osoba preko granice, Amitija 11 puta, Kosumija pet puta, a Suzanu Caganović 14 puta.

Druga skupina (Marko Sinovčić, Zoran Virovac, Darko Stubičar, Edin Djuherić, Ranko Mančevski, Tomislav Filjak, Darko Glavica i Stjepan Đura) tereti se da su, djelujući kao pripadnici skupine po prethodno dogovorenoj podjeli posla oko prihvata, prijevoza i dovođenja migranata do skrovitih mjesta uz granicu, u više navrata prebacivali migrante u Sloveniju.

Sinovčića se sumnjiči da je migrante u Sloveniju nezakonito prebacio devet puta, Virovca 14 puta, Stubičara dva puta, Djuherića sedam puta, Mančevskog šest, Filjka tri, Glavicu 12, i Đuru četiri puta.

Četiri osobe (Brahim Berishaj, Boris Vranković, Pren Gjergaj i Suvad Nuhanović) optužene su samo za prebacivanje preko granice, ne i za udruživanje kao što je slučaj kod ranije navedenih - prva trojica za po jedno takvo kazneno djelo, a Nuhanović za tri.

Protiv deset optuženih nadležnom je sudu predloženo produljenje pritvora, a protiv jednog određivanje pritvora, stoji u priopćenju koje je potpisao ravnatelj USKOK-a Željko Žganjer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙