FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRODULJEN PRITVOR OSUMNJIČENIMA ZA OTMICU ZAGORČEVA SINA

ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - Nakon podizanja optužnice zbogotmice maloljetnog sina generala Vladimira Zagorca izvanraspravnovijeće zagrebačkog Županijskog suda danas je produljilo pritvoršestorici optuženih, koji su uhićeni krajem veljače i početkomožujka.
ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - Nakon podizanja optužnice zbog otmice maloljetnog sina generala Vladimira Zagorca izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda danas je produljilo pritvor šestorici optuženih, koji su uhićeni krajem veljače i početkom ožujka.

Po riječima predsjednika zagrebačkog Županijskog suda Božidara Rumenjaka, šestorici optuženika koji su dostupni hrvatskom pravosuđu danas će biti uručena i optužnica koju je protiv njih, kao i četvorice koji su u bijegu, podigao Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK).

Rumenjak je pojasnio da optuženi u roku od osam dana mogu uložiti prigovor na optužnicu, dok se na odluku o produljenju pritvora mogu žaliti Vrhovnom sudu.

Nakon isteka roka za žalbe na odluku o pritvoru i prigovora na optužnicu predmet će biti dodijeljen u rad predmetnom sucu, koji bi za 30 do 40 dana mogao odrediti početak suđenja, kazao je Rumenjak.

Zbog otmice 17-godišnjeg sina generala Zagorca u pritvoru su od početka ožujka osumnjičenici Novica Petrač, Marinko Gošuljević Kinez, Siniša Ježovita, Stevo Smrček, Ivan Bastalić i Darko Jaić.

Za navodnim organizatorom skupine, odbjeglim Ivanom Matekovićem, te njegovom braćom Nikolom i Liberom, raspisana je međunarodna tjeralica, kao i za Hrvojem Petračem, na kojeg je istraga proširena u početku travnja.

Osim za otmicu maloljetnog Tomislava Zagorca USKOK četvoricu od desetorice optuženika tereti i za udruživanje u zločinačku organizaciju, koja je, kako tvrde, planirala oteti djecu još nekih osoba.

Za udruživanje u zločinačku organizaciju tako su optuženi navodni organizator skupine Ivan Mateković te Marinko Gošuljević, Siniša Ježovita i Stevo Smrček, dok su ostali optuženi samo za otmicu.

Prije provođenja sudske istrage, u kojoj je ispitano 22 svjedoka, USKOK je za udruživanje u zločinačku organizaciju teretio sve optuženike osim Hrvoja Petrača, koji je osumnjičen naknadno. Njegov sin Novica u početku je sumnjičen da je upravljao organizacijom koja je otela Zagorčeva sina, što se u optužnici ne spominje.

Zagorčev sin otet je 23. veljače ispred obiteljske kuće na zagrebačkom Pantovčaku, a oslobođen je četiri dana kasnije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙