FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TUŽITELJSTVO MIJENJA OPTUŽNICU PROTIV KUTLE I OSTALIH OPTUŽENIH U "SLUČAJU TISAK"

ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - U nastavku suđenja Miroslavu Kutli iostalim optuženima u "slučaju Tisak" tužiteljstvo je od suda zatražilorok od tri dana za promjenu optužnice.
ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - U nastavku suđenja Miroslavu Kutli i ostalim optuženima u "slučaju Tisak" tužiteljstvo je od suda zatražilo rok od tri dana za promjenu optužnice.

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo najavilo je na današnjoj raspravi da bi u ta tri dana pregledalo spis i odlučilo koje će dijelove optužnice promijeniti.

Na zahtjev tužiteljstva da im sud dostavi spis usprotivili su se branitelji optuženih.

"Postupak traje gotovo četiri godine i tužitelji su imali dovoljno vremena da se upoznaju sa spisom", kazao je Ante Nobilo, branitelj prvooptuženog Kutle.

Nakon kraćeg vijećanja sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Koraljke Bumči udovoljilo je zahtjevu tužiteljstva. Sutkinja je pritom kazala da je riječ o opsežnom spisu te da tužiteljstvo ima zakonsko pravo na takav zahtjev.

Tužiteljstvo je obvezala da izmijenjenu optužnicu do 7. lipnja dostavi sudu, optuženima i njihovim braniteljima.

Branitelji optuženih imat će pravo očitovati se o izmijenjenoj optužnici, a ovisno o promjenama mogući su i novi dokazni prijedlozi.

Za sada je nepoznato što će tužiteljstvo mijenjati u optužnici koja Kutlu i 12-ero optuženih u 11 točaka tereti da su gospodarskim malverzacijama oštetili tvrtku Tisak za oko 47 milijuna kuna.

(Hina) xso yso

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙