FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: CARLA DEL PONTE STIŽE U POSJET RIJEČKOM SUDU?

ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Iako do sada nije objavljeno koji bisud u Hrvatskoj mogao suditi generalima HV-a Mirku Norcu i RahimuAdemiju nakon objave ICTY-ja o podizanju nove optužnice protiv Norca iobjedinjavanju , BBC prenosi špekulacije da bi se suđenje mogloodržati na riječkom sudu.
ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Iako do sada nije objavljeno koji bi sud u Hrvatskoj mogao suditi generalima HV-a Mirku Norcu i Rahimu Ademiju nakon objave ICTY-ja o podizanju nove optužnice protiv Norca i objedinjavanju , BBC prenosi špekulacije da bi se suđenje moglo održati na riječkom sudu.

Nakon objave ICTY-ja o proširenju optužnice protiv generala Rasima Ademija i na generala Norca i o mogućnosti prepuštanja tog suđenja hrvatskim sudovima, najavljeno je i da će početkom sljedećeg mjeseca u Hrvatsku doputovati glavna haaška tužiteljica Carla del Ponte, "a po nekim nepotvrđenim informacijama ona će posjetiti i sud u Rijeci", doznaje postaja.

Nova optužnica protiv generala Norca očekivala se u Hrvatskoj već dulje vrijeme a odluka tužiteljstva ICTY-ja o prepuštenju suđenja hrvatskom pravosuđu naišla je na dobar prijem, ističe BBC.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙