FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Sarvašu se gradi kanalizacijski sustav

hrvatska-gradnja-kanalizacijaU Sarvašu se gradi kanalizacijski sustav U osječkom prigradskom naselju Sarvašupočela je gradnja kanalizacijskog sustava pa će se naselje s više od2500 stanovnika riješiti septičkih jama i uličnih kanala za oborinskevode, doznaje se od Branka Peka, dopredsjednika sarvaškoga Mjesnogodbora.

SARVAŠ, 11. lipnja (Hina)

U osječkom prigradskom naselju Sarvašu počela je gradnja kanalizacijskog sustava pa će se naselje s više od 2500 stanovnika riješiti septičkih jama i uličnih kanala za oborinske vode, doznaje se od Branka Peka, dopredsjednika sarvaškoga Mjesnog odbora.

Investiciju vrijednu 15 milijuna kuna financiraju Hrvatske vode i osječki Vodovod.

Na projektu kanalizacije za Sarvaš osječko javno poduzeće Vodovod d.o.o. radi dvije godine, tijekom kojih je izrađen glavni projekt, dobivena lokacijska i građevna dozvola te proveden natječaj za prvu fazu posla. Izgradit će se šest kilometara glavne kanalske mreže od Sarvaša do spoja na glavni odvod u Nemetinu, a zbog konfiguracije tla u Sarvašu će se izgraditi i sedam precrpnih stanica za odvodnju fekalnih, otpadnih i oborinskih voda u glavni odvod grada Osijeka.

U isto vrijeme se projektira sekundarna kanalska mreža s priključcima za veći dio sarvaških kuća, koji treba biti gotov do kraja ove godine. Nastavak radova planira se iduće godine kad sva kućanstva trebaju biti priključena na kanalizaciju, kazao je Pek.

U Sarvašu, mjestu teško stradalu u Domovinskom ratu, obnova kuća je završena, a sada se ubrzano gradi infrastruktura.

(Hina) xvs yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙