FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVATSKA MEĐU EUROPSKIM ZEMLJAMA SA NAJNIŽOM INFLACIJOM

ZAGREB, 11. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatska po stopi inflacije, koja jena godišnjoj razini u travnju iznosila 1,9 posto u odnosu na istimjesec prethodne godine, i nadalje pripada skupini europskih zemaljas najnižom razinom godišnje inflacije.
ZAGREB, 11. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatska po stopi inflacije, koja je na godišnjoj razini u travnju iznosila 1,9 posto u odnosu na isti mjesec prethodne godine, i nadalje pripada skupini europskih zemalja s najnižom razinom godišnje inflacije.

Navode to analitičari Hrvatske gospodarske komore u najnovijim "Gospodarskim kretanjima" pozivajući se na podatke statističkog ureda Europske unije Eurostata.

Na razini skupine zemalja EU-25 u travnju je ostvarena ista godišnja inflacija kao i u travnju prošle godine, od 1,9 posto, unatoč njenom porastu u sedamnaest zemalja.

Pritom je pad potrošačkih cijena zabilježen u Litvi, za 0,7 posto i Finskoj, za 0,4 posto, dok je njihov najveći rast ostvaren u Slovačkoj, za 7,8 posto,

Među deset novih zemalja EU po visini godišnje stope inflacije u travnju slijedi Mađarska sa 7 posto, potom Latvija čija se inflacija u travnju procjenjuje na 5 posto, te Slovenija i Malta sa po 3,6 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙