FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal Bozanić đakonima podijelio diplome o stečenoj svećeničkoj spremi

ZAGREB, 9. lipnja 2004. (Hina) - Zagrebački nadbiskup kardinal JosipBozanić podijelio je večeras u dvorani "Vijenac" Nadbiskupskogbogoslovnog sjemeništa dvadeset petorici polaznika đakonske pastoralnegodine diplome o stečenoj svećeničkoj spremi.
ZAGREB, 9. lipnja 2004. (Hina) - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić podijelio je večeras u dvorani "Vijenac" Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa dvadeset petorici polaznika đakonske pastoralne godine diplome o stečenoj svećeničkoj spremi.

"Vjerujem da ovo vrijeme vi đakoni doživljavate na osobit način jer je iza vas studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu, a ispred vas ređenje za svećenike", naglasio je kardinal Bozanić čestitajući polaznicima na dobivenim diplomama.

"Vrijeme je to za razmišljanje o svemu primljenom na studiju kao i vrijeme pripreme za odlaske u mjesne crkve zagrebačke i varaždinske biskupije", rekao je đakonima kardinal. Upozoravajući ih kako je svijet u koji odlaze svijet borbe za zajedništvo, onako kako je to učio Isus Krist, kardinal Bozanić kazao je đakonima kako u mjestima u koja odlaze moraju gajiti povezanost sa svećenicima, biskupima i narodom Božjim.

Rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa Mijo Gorski podsjetio je kako je đakonska pastoralna godina u sadašnjem obliku zaživjela prije dvije godine. Po njegovim riječima, smisao je đakonske pastoralne godine spojiti teoriju, koja se uči na Fakultetu, i praksu koja se dobiva boravkom u župama.

Svečanosti su bili nazočni i varaždinski biskup Marko Culej i pomoćni biskup zagrebački Josip Mrzljak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙