FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVATICA DIPLOMIRALA NA AKADEMIJI AMERIČKE OBALNE STRAŽE

WASHINGTON/NEW LONDON,19. svibnja(Hina) - Polaznici akademije američkeObalne straže u srijedu su na svečanosti u New Londonu primilidiplome, a među njima je bila i Hrvatica Ivana Pokrajčić.
WASHINGTON/NEW LONDON,19. svibnja(Hina) - Polaznici akademije američke Obalne straže u srijedu su na svečanosti u New Londonu primili diplome, a među njima je bila i Hrvatica Ivana Pokrajčić.

Ivana Pokrajčić vrlo je uspješno završila četverogodišnju akademiju američke Obalne straže u klasi u kojoj su među Amerikancima osim nje bila još samo dva studenta iz Turske.

Na svečanosti predaje diploma izrazila je zadovoljstvo stečenim znanjima i priprema se na povratak u Hrvatsku za dva tjedna gdje će s činom poručnika raditi u Hrvatskim oružanim snagama.

Završenim studentima akademije obratio se američki potpredsjednik Richard Cheney koji je naglasio značaj nastavka borbe protiv terorizma u kojoj će pripadnici Obalne straže imati istaknuto mjesto u zaštiti američke obale.

Na svečanost je pozvan i hrvatski veleposlanik u Washingtonu Ivan Grdešić, a uz američku istaknuta je i hrvatska zastava i svirana hrvatska himna.

Obraćajući se nazočnima Grdešić je naglasio kako je za Hrvatsku važno partnerstvo sa Sjedinjenim Državama posebice u ovo vrijeme borbe protiv terorizma te zahvalio na suradnji sa SAD-om koje se pokazuje i u školovanju hrvatskih časnika na američkim vojnim školama.

Grdešić je istaknuo značaj suradnje s američkom Obalnom stražom koja je za Hrvatsku važna dok razmišlja o stvaranju svoje vlastite Obalne straže koja bi štitila hrvatsko more i obalu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙