FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U 3. MAJU ISPORUČEN GLAVNI MOTOR ZA ULJANIK PLOVIDBU

RIJEKA, 9. lipnja (Hina) - U riječkoj tvornici "3. maj - Motori idizalice" danas je naručitelju Uljanik Plovidbi predan glavni dizelmotor "3. maj - Sulzer", maksimalne snage 8.730 kilovata (kw), ariječ je o prvom od dva ugovorena motora za pulskog naručitelja kojiće biti ugrađen na kemijski tanker, nosivosti 47.300 tona.
RIJEKA, 9. lipnja (Hina) - U riječkoj tvornici "3. maj - Motori i dizalice" danas je naručitelju Uljanik Plovidbi predan glavni dizel motor "3. maj - Sulzer", maksimalne snage 8.730 kilovata (kw), a riječ je o prvom od dva ugovorena motora za pulskog naručitelja koji će biti ugrađen na kemijski tanker, nosivosti 47.300 tona.

Tvornica "3. maj - Motori i dizalice" jedini je proizvođač tog tipa motora u Europi, a do sada je u njenim halama izrađeno osam takvih motora.

Do kraja ove godine planira se isporuka još tri takva motora, što će omogućiti održavanje razine proizvodnje dostignute u prošle dvije godine, priopćeno je danas iz Uprave riječke tvornice.

U Upravi smatraju da bi tvornica uskoro mogla značajnije nastupiti na europskom i svjetskom tržištu jer su, kažu, u proteklih nekoliko mjeseci za to stvoreni preduvjeti.

Potpisano je pismo namjere za isporuku osam motora za korejskog naručitelja. Ugovor bi uskoro trebao stupiti na snagu, pa bi riječka tvornica postala prvi europski isporučitelj brodskih motora za korejska brodogradilišta.

K tomu, u ožujku i travnju ove godine ugovorena je gradnja novih 10 palubnih dizalica za brodogradilišta Brodotrogir i Brodosplit.

U knjizi narudžbi imaju ukupno 19 brodskih dizalica, od kojih 6 za brodogradilište "3. maj", a 13 za ostala domaća brodogradilišta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙