FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UNAPREĐENJE GOSPODARSKE SURADNJE IZMEĐU HRVATSKE I INDIJE

ZAGREB, 27. svibnja 2004. (Hina) - Državni tajnik za gospodarstvo uMinistarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Vladimir Vrankovićrazgovarao je danas s veleposlanikom Republike Indije u HrvatskojKailashom Lalom Agrawalom o mogućnostima uspostavljanja i razvojagospodarske suradnje između dviju zemalja, prije svega na područjufarmaceutske industrije, energetike i brodogradnje.
ZAGREB, 27. svibnja 2004. (Hina) - Državni tajnik za gospodarstvo u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Vladimir Vranković razgovarao je danas s veleposlanikom Republike Indije u Hrvatskoj Kailashom Lalom Agrawalom o mogućnostima uspostavljanja i razvoja gospodarske suradnje između dviju zemalja, prije svega na području farmaceutske industrije, energetike i brodogradnje.

Veleposlanik Agrawal uputio je poziv ministru Branku Vukeliću da u studenome ove godine posjeti Indiju, kada se u New Delhiju od 14. do 27. studenoga održava Indijski međunarodni trgovinski sajam, izviješteno je iz Ministarstva.

Državni tajnik Vranković je izrazio želju Hrvatske da što više indijskih tvrtki sudjeluje na Jesenskom zagrebačkom međunarodnom velesajmu.

Ukupna robna razmjena između Hrvatske i Indije u 2003. godini iznosila je 52,7 milijuna američkih dolara, što je gotovo dvostruko veći iznos u odnosu na 2002. godinu. Pritom je hrvatski izvoz povećan šest puta i iznosio je 8,2 milijuna američkih dolara, dok je uvoz iznosio 44,4 milijuna američkih dolara.

Glavni hrvatski izvozni proizvodi su rotacijski električni strojevi, električni aparati i oprema za distribuciju električne energije te medicinski i farmaceutski proizvodi. U hrvatskom uvozu iz Indije prevladavaju prediva i gotovi proizvodi od pamuka, odjeća, tepisi te koža i kava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙