FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RIJEKA: OTVOREN INFO PUNKT "VRATA JADRANA"

RIJEKA, 9. lipnja (Hina) - Info turistički punkt "Vrata Jadrana - južnastrana" otvoren je danas, iz prigodnu svečanost na zapadnom dijeluriječke obilaznice, na odmorištu OMV Istrabenza.
RIJEKA, 9. lipnja (Hina) - Info turistički punkt "Vrata Jadrana - južna strana" otvoren je danas, iz prigodnu svečanost na zapadnom dijelu riječke obilaznice, na odmorištu OMV Istrabenza.

Građevinski radovi na izgradnji info punkta stajali su oko 2,2 milijuna kuna, a informatizacija objekta oko pola milijuna kuna.

Na prvom info punktu u Primorsko-goranskoj županiji turistima će biti omogućena izravna komunikacija s turističkim djelatnicima, ponuđeno obilje promidžbenog materijala, korištenje Interneta, sve informacije o raspoloživom smještajnim kapacitetima te telefonske usluge Hrvatske turističke zajednice putem službe Hrvatski anđeli.

Nositelj projekta je kvarnerska Turistička zajednica, suulagač je tvrtka OMV Istrabenz, pokrovitelji Primorsko-goranska županija i Hrvatska turistička zajednica, a info punkt otvorio je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

Turistička zajednica Primorsko-goranske županije pokrenula je još 2001. projekt izgradnje tri info punkta sa sanitarnim čvorom na području županije. Uz punkt na riječkoj obilaznici planira se izgradnja info punkta na otoku Krku, te još tri u Gorskom kotaru - na najvažnijim turističkim cestovnim pravcima prema odmorištima na moru.

Za izgradnju prvoga info punkta odabrana je lokacija na riječkoj obilaznici jer na tom dijelu prometnice gosti, nakon prelaska graničnih prijelaza Rupe i Pasjaka, prvi puta vide more. Turistička zajednica uočila je potrebu da im se na tom mjestu osiguraju sve potrebne informacije i odmorište prije nastavka puta do konačnog odredišta.

Info punkt izgrađen je uz suglasnost Hrvatskih cesta i OMV Istrabenza. OMV Istrabenz ima pravo građenja na odabranoj lokaciji i suulagač je u dijelu izgradnje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙