FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FORUM MALOG GOSPODARSTVA: EKOLOŠKA PROIZVODNJA ZA TURIZAM

ZADAR, 7. lipnja 2004. (Hina) - Na temu "Ekološka proizvodnja i maliobiteljski hoteli" danas je u Zadru održan Forum malog gospodarstva učijem su radu sudjelovali predstavnici ministarstva gospodarstva, radai poduzetništva, poljoprivrede, mora, turizma, prometa i razvitka, tesami poduzetnici.
ZADAR, 7. lipnja 2004. (Hina) - Na temu "Ekološka proizvodnja i mali obiteljski hoteli" danas je u Zadru održan Forum malog gospodarstva u čijem su radu sudjelovali predstavnici ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, poljoprivrede, mora, turizma, prometa i razvitka, te sami poduzetnici.

Cilj foruma, kojeg organiziraju Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska udruga poslodavaca, je predstavljanje mogućnosti proizvodnje i plasmana hrvatskih ekoloških proizvoda kroz turizam, pogotovo kroz male i obiteljske hotele.

Naglašeno je da zadarsko područje ima potencijala za ekološko poljoprivrednu proizvodnju, no prije toga se moraju pronaći izvori financiranja i pomoći obiteljskim gospodarstvima u plasmanu robe.

Poslovni tajnik HGK u Zadru Denis Ikić istaknuo je da ekološka proizvodnja na zadarskom području znatno zaostaje u odnosu na druge regije u Hrvatskoj. Djelom je to uzrokovano ratom, no zabrinjava činjenica da se ekološka proizvodnja slabo obnavlja, rekao je Ikić potkrijepivši to podatkom da na zadarskom području postoje samo dvije udruge koje se bave takvom proizvodnjom - Eko Zadar i Eko Smilčić.

Direktor Sektora za malo gospodarstvo pri HGK Milivoj Jurišić je rekao kako je nužno poticati razvoj malog gospodarstva. Malo gospodarstvo u Hrvatskoj, naveo je Jurišić, ostvaruje 55 posto ukupnog BDP. No, istodobno nedovoljno sudjeluje u ukupnoj proizvodnji, primjerice obrtništvo u proizvodnji sudjeluje sa samo 23 posto, a ostali dio usmjeren je uglavnom na usluge. Isto tako, zanemariv je udjel obrtništva u izvozu.

Na forumu su govorili Zoran Katić, vlasnik obiteljskog hotela "Vicko" u Starigradu podno Velebita i Goran Trtanj, predsjednik Udruge Eko Smilčić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙