FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tisak: cijena distribucije BiH tiska ove turističke sezone ista kao i lani

ZAGREB, 8. lipnja 2004. (Hina) - Zagrebački "Tisak" zadržat će oveturističke sezone iste financijske uvjete za distribucijubosansko-hercegovačkih novinskih izdanja u Hrvatskoj kao što su biliprošle godine, izjavio je danas predsjednik Uprave Tiska DavorTomašković.
ZAGREB, 8. lipnja 2004. (Hina) - Zagrebački "Tisak" zadržat će ove turističke sezone iste financijske uvjete za distribuciju bosansko-hercegovačkih novinskih izdanja u Hrvatskoj kao što su bili prošle godine, izjavio je danas predsjednik Uprave Tiska Davor Tomašković.

On pojašnjava da Tisak, po svojoj uobičajenoj praksi, nije pregovarao izravno sa (BiH) izdavačima, nego je tvrtki "Opresa" (BiH pandanu Tiska) ponudio da za BiH izdanja vrijede isti financijski uvjeti kao i za distribuciju drugih inozemnih tiskovina u Hrvatskoj. Kako je postojeći ugovor o distribuciji za Opresu povoljniji nego za druge inozemne distributere koji posluju s Tiskom, ona je taj prijedlog odbila, inzistirajući da se sadašnji ugovor poštuje. Tisak je, kaže Tomašković, odlučio poštovati vrijedeći ugovor, pa će za BiH izdanja Opresi i ove godine zaračunavati manji rabat nego drugim inozemnim distributerima.

Tomašković je to rekao upitan za komentar pisanja današnjeg "Dnevnog avaza" o prosvjedima bosansko-hercegovačkih izdavača koji su najavili da će "vjerojatno pozvati potencijalne turiste iz BiH da ove godine ne putuju u Hrvatsku". Prema navodima ovog lista, BiH izdavači na taj bi se potez odlučiti u znak prosvjeda zbog "ponašanja zagrebačkog 'Tiska' koji je odlučio značajno povisiti cijenu distribucije novina iz BiH što se tijekom ljetnje sezone masovno prodaju u turističkim odredištima u Dalmaciji te na južnom dijelu Jadrana".

No, predsjednik Uprave Tiska pojašnjava da Tisak nije "ništa odlučio, nego je ponudio Opresi promjenu uvjeta, što je ona odbila, pa nastavljaju vrijediti stari uvjeti".

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙