FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TJEDNIK "FOKUS" NA KIOSCIMA TEK U UTORAK

ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - Novi broj hrvatskoga tjednika"Fokusa" (211), s novim obnašateljem dužnosti glavnog urednikaMarijanom Majstorovićem na čelu, naći će se na kioscima početkomsljedećeg tjedna, u utorak, jer je 100-postotni vlasnik tjednika,Predsjedništvo Socijalne akademije jučer odlučilo povući sedamdesetposto pripremljeni tjednik iz distribucije, izjavio je danas zamjenikpredsjednika te akademije Marinko Mikulić.
ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - Novi broj hrvatskoga tjednika "Fokusa" (211), s novim obnašateljem dužnosti glavnog urednika Marijanom Majstorovićem na čelu, naći će se na kioscima početkom sljedećeg tjedna, u utorak, jer je 100-postotni vlasnik tjednika, Predsjedništvo Socijalne akademije jučer odlučilo povući sedamdeset posto pripremljeni tjednik iz distribucije, izjavio je danas zamjenik predsjednika te akademije Marinko Mikulić.

Po njegovim riječima, Predsjedništvo Socijalne akademije tako je odlučilo zato što uređivačka politika "Fokusa" nekoliko zadnjih mjeseci odudara od načelnih stajališta vlasnika, te radi zaštite interesa i ugleda vlasnika.

Mikulić je dodao kako nije glavni razlog povlačenja tjednika ono što pišu današnje novine. One su, naime, izvijestile da je "Fokus" povučen zbog "neukusno montirane fotografije na račun Vlade".

Novi "Fokus" bit će redizajiniran i nekoliko tekstova iz povučena broja ne će se naći u novom broju, izjavio je, dodajući kako je riječ o pet-šest tekstova.

Predsjedništvo, objasnio je, umjesto dosadašnjeg direktora i glavnog urednika Vjekoslava Bobana, imenovalo je novog direktora i obnašatelja dužnosti glavnog urednika Marijana Majstorovića, vanjskog suradnika tjednika, koji bi trebao izabrati svoju uredničku ekipu.

Po Mikulićevim riječima, Predsjedništvo Socijalne akademije ne kani birati uredničku ekipu, nego to prepušta novome glavnom uredniku.

Na internetskim stranicama danas kasno popodne mogao se vidjeti povučeni broj "Fokusa" (211), koji nosi nadnevak 28. svibnja, a na naslovnici sliku nedavno umrloga književnika Dubravka Horvatića te tekst "Inzistiranje na historijskome nezaboravu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙