FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SJEDNICA VIJEĆA ZA ZAŠTITU TRŽIŠNOG NATJECANJA

ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Vijeće za zaštitu tržišnognatjecanja na današnjoj je sjednici, između ostalog, usvojilo nacrtprijedloga Uredbe o skupnom izuzeću sporazuma o distribuciji iservisiranju motornih vozila koja treba pridonijeti značajnijojliberalizaciji tržišta distrubucije i servisiranja motornih vozila.
ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Vijeće za zaštitu tržišnog natjecanja na današnjoj je sjednici, između ostalog, usvojilo nacrt prijedloga Uredbe o skupnom izuzeću sporazuma o distribuciji i servisiranju motornih vozila koja treba pridonijeti značajnijoj liberalizaciji tržišta distrubucije i servisiranja motornih vozila.

Uredbom se propisuju uvjeti za skupno izuzeće sporazuma o distribuciji i servisiranju motornih vozila, određuju se uvjeti koji sporazumi moraju sadržavati, ograničenja ili uvjeti koje takvi sporazumi ne smiju sadržavati te drugi uvjeti koji se moraju ispuniti za skupno izuzeće tih sporazuma do primjene odredbi Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja.

Donošenjem Uredbe bit će učinjen daljnji korak u usklađivanju propisa s područja tržišnog natjecanja s pravnom stečevinom EZ-a, a u cilju uspostave reda na tržištu distribucije i servisiranja motornih vozila u Republici Hrvatskoj, priopćeno je iz Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

Istodobno, donošenjem Uredbe, povećat će se pravna sigurnost hrvatskih poduzetnika, te će im se omogućiti bolje razumijevanje instituta i pravila tržišnog natjecanja na ovom području.

S obzirom na njenu važnost za tržište distribucije i servisiranja motornih vozila ta će se uredba prije upućivanja Vladi RH radi donošenja dostaviti na očitovanje Hrvatskoj gospodarskoj komori, Obrtničkoj komori i HUP-u.

Vijeće je također donijelo odluku kojom se obustavlja postupak utvrđivanja narušavanja slobodnog tržišnog natjecanja, pokrenutog po službenoj dužnosti protiv poduzetnika Konzum Trgovina na veliko i malo d.d. Zagreb, budući da je ponovno uspostavljeno učinkovito tržišno natjecanje.

(Hina) xpp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙