FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PORTOROŽ: BIŠČEVIĆ OČEKUJE RATIFIKACIJU SPORAZUMA U TALIJANSKOM PARLAMENTU

PORTOROŽ, 8. lipnja 2004. (Hina) - Državni tajnik u Ministarstvuvanjskih poslova RH Hido Biščević izjavio je u utorak u Portorožu damisli kako će talijanski parlament, odnosno njegov Donji dom 21. ovogmjeseca doista ratificirati sporazum Hrvatske i Europske unije ostabilizaciji i pridruživanju.
PORTOROŽ, 8. lipnja 2004. (Hina) - Državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova RH Hido Biščević izjavio je u utorak u Portorožu da misli kako će talijanski parlament, odnosno njegov Donji dom 21. ovog mjeseca doista ratificirati sporazum Hrvatske i Europske unije o stabilizaciji i pridruživanju.

"Mislim da će sporazum u talijanskom parlamentu biti ratificiran", rekao je Biščević u izjavi za Glas Istre i Hinu, tijekom sastanka Pakta o stabilnosti u Portorožu.

Biščević je rekao da očekuje ratifikaciju s obzirom na rezultat prošlotjednog sastanka u Bruxellesu i na pozitivne talijanske reakcije na hrvatsku odluku o odgodi primjene odluke o ekološko-ribolovnom pojasu.

Na pitanje o aktiviranju komisije za imovinu optanata, Biščević je rekao da je Hrvatska otvorena za takve razgovore nakon što se utvrde objektivne i realne povijesne činjenice. Dodao je da se i to pitanje može rješavati u europskom duhu i tako prevladati ideologijsku podjelu koja je nekada bila prisutna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙