FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: DVIJE MEDICINSKE ŠKOLE U HRVATSKOJ I SLOVENIJI ORGANIZIRALE NASTAVU PUTEM INTERNETA

ZAGREB, 8. lipnja 2004. (Hina) - Dvije specijalizirane srednjemedicinske škole u Hrvatskoj i Sloveniji počele su surađivati kako birazvile zajedničke resurse za nastavu putem Interneta, bilježilondonski The Guardian.
ZAGREB, 8. lipnja 2004. (Hina) - Dvije specijalizirane srednje medicinske škole u Hrvatskoj i Sloveniji počele su surađivati kako bi razvile zajedničke resurse za nastavu putem Interneta, bilježi londonski The Guardian.

Profesor povijesti umjetnosti i hrvatskog jezika na srednjoj medicinskoj školi u Zadru Edin Kadić objašnjava: "Nazivamo naš projekt 'Nema granica znanju' i razvijamo zajedničke resurse za poučavanje budući da ih na našem jeziku nema", prenosi The Guardian njegove riječi.

Učenici i profesori uključeni u taj projekt komuniciraju međusobno na engleskom jeziku a putem linka za video-konferencije mogu zajedno raditi u malenim skupinama na zajedničkim projektima na području stranih jezika, povijesti i zemljopisa. Profesori pak razmjenjuju nastavne planove i objavljuju na Internetu gradivo prilagođeno "učenju na daljinu", tumači londonski list.

Budžet za spomenuti projekt prilično je ograničen a broadband tehnologija tek se počela primjenjivati ali Snežana Kocijanič, nadležna za obuku medicinskih sestara u Ljubljani, naglašava da su dva megabita više nego dovoljno za komunikaciju putem videokonferencije, prenosi The Guardian.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙