FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U travnju promet u trgovini na malo realno povećan za 6,3 posto

ZAGREB, 8. lipnja 2004. (Hina) - U Hrvatskoj je u travnju ove godineukupan promet svih pravnih osoba kojima je trgovina na malo ilipopravci predmeta za osobnu uporabu i kućanstvo pretežna djelatnostbio nominalno veći u odnosu na ožujak za 6,5 posto, a realno za 6,3posto, objavio je Državni zavod za statistiku.
ZAGREB, 8. lipnja 2004. (Hina) - U Hrvatskoj je u travnju ove godine ukupan promet svih pravnih osoba kojima je trgovina na malo ili popravci predmeta za osobnu uporabu i kućanstvo pretežna djelatnost bio nominalno veći u odnosu na ožujak za 6,5 posto, a realno za 6,3 posto, objavio je Državni zavod za statistiku.

U odnosu na travanj prošle godine, pak, promet u trgovini na malo je u četvrtom ovogodišnjem mjesecu povećan nominalno za 7,5 posto, a realno za 5,5 posto.

U travnju u odnosu na ožujak, promatrano prema kategorijama pretežne djelatnosti, najveći rast prometa na malo zabilježen je u maloprodaji tekstila, odjeće, obuće i proizvoda od kože i iznosio je 18 posto, dok je u trgovini na malo motornim gorivima i mazivima rast prometa iznosio 12,9 posto.

Na godišnjoj razini, prema travnju lani, najveći se, 21,7 postotni rast prometa ovogodišnjeg travnja bilježi u maloprodaji knjiga, novina, papirne robe, pisaćeg pribora i sl.

Jedini pad prometa na mjesečnoj razini (travanj/ožujak) zabilježen je u trgovini na malo farmaceutskim, medicinskim, kozmetičkim i toaletnim proizvodima i iznosio je 2,5 posto, dok najveći pad na godišnjoj razini (travanj 2004./travanj 2003.) bilježi trgovina na malo motornim gorivima i mazivima - za 10,3 posto.

Promatrano po trgovačkim strukama, pak, najveći je porast prometa u travnju ove godine prema istom mjesecu lani zabilježen u trgovini ostalim živežnim namirnicma u specijaliziranim prodavaonicama, i to za čak 245,3 posto, no na tu se trgovačku struku odnosi tek 0,3 posto prometa ostvarenog u travnju. Najveće je smanjenje prometa istovremeno zabilježeno kod prodaje rabljene robe i to za čak 92 posto te kod prodaje voća i povrća, za 75 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙