FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BANSKI DVORI: PRIPREMAJU SE TEMELJITE IZMJENE ZAKONA O TRGOVINI - NESLUŽBENO

ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - U Banskim dvorima priprema setemeljita izmjena Zakona o trgovini u dijelu kojim se regulira radnedjeljom, moguće i prijedlog potpuno novog zakona, doznaje se uVladi.
ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - U Banskim dvorima priprema se temeljita izmjena Zakona o trgovini u dijelu kojim se regulira rad nedjeljom, moguće i prijedlog potpuno novog zakona, doznaje se u Vladi.

Prema dostupnim informacijama, novim se zakonskim odredbama želi osigurati zaposlenima u trgovini jedan dan odmora tjedno i te odredbe uskladiti s pozitivnim europskim iskustvima i njihovim zakonodavstvom.

Ako se dozvole iznimke one će biti rigorozno kontrolirane, najavljuju u Banskim dvorima. Naime, oni koji će eventualno raditi nedjeljom i blagdanom, moraju po zakonu o radu dobiti veću naknadu i mora im se osigurati zamjenski dan odmora.

Poučena dosadašnjim iskustvom s primjenom zakona, Vlada će vjerojatno uskratiti pravo jedinicama lokalne uprave i samouprave da same određuju radno vrijeme nedjeljom. Posebno će se, kažu u Vladi, razmotriti rad u turističkim zonama u turističkoj sezoni.

Kako se doznaje, stručne radne skupine prikupljaju potrebne informacije kako bi se izradio jasan i precizan zakon, bez propusta.

Stoga u Banskim dvorima ne mogu reći kada bi prijedlog mogao biti predstavljen javnosti. Napominju, naime, da će preciznost i kvaliteta zakona odrediti i rok njegove izrade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙