FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mercator u gradnju četiri nova centra u Hrvatskoj ulaže više od 300 milijuna kuna

ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Slovenski trgovački lanac Mercator igrađevinske tvrtke Tehnika i Energoplan potpisali su danas u Zagrebuugovore za izgradnju Mercator centara u Osijeku i Zadru, ukupnevrijednosti veće od 200 milijuna kuna.
ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Slovenski trgovački lanac Mercator i građevinske tvrtke Tehnika i Energoplan potpisali su danas u Zagrebu ugovore za izgradnju Mercator centara u Osijeku i Zadru, ukupne vrijednosti veće od 200 milijuna kuna.

Ugovori i suradnja s hrvatskim izvoditeljima radova predstavljeni su na današnjoj konferenciji za novinare u zagrebačkom Mercator centru.

Direktor Mercator Hrvatska Stanislav Brodnjak naglasio je da je osim ta dva ove godine već počela gradnja centara u Đakovu i Čakovcu, što će uz nedavno otvoreni centar u Metkoviću zaokružiti njihov ovogodišnji planirani investicijski ciklus u Hrvatskoj od 330 do 350 milijuna kuna. Svi ti centri, kako je najavio, otvorit će se najkasnije do prosinca ove godine, čime će povećati i broj zaposlenih sa sadašnjih 1250 na oko 1750 osoba.

Dodao je i da su u pripremi investicije sličnih iznosa i za iduće dvije godine, 2005. i 2006., kada i očekuju povećanje svog tržišnog udjela u Hrvatskoj na oko 10 posto. Trenutno, kako kaže, imaju oko 2,1 do 2,5 posto tog udjela, ovisno o kućama koje rade te izračune. Napominje i da u svom vlasništvu imaju već toliko zemljišta u Hrvatskoj da mogu graditi iduće tri godine, a ukupna se vrijednost toga zemljišta kreće oko 30 milijuna eura.

Slijedom toga do 2006. je najavio izgradnju centara u Slavonskom Brodu, Kutini, Varaždinu, Bjelovaru, Koprivnici, Rovinju, Labinu, Rijeci. Nada se da će do toga vremena izgraditi i svoj drugi centar u Zagrebu, koji je već najavljivan i za kojeg imaju važeću lokacijsku dozvolu.

U vezi rada nedjeljom Brodnjak je kazao da poštuju hrvatske propise, da nisu radili kada je to bilo zabranjeno i da sada opet rade slijedom odluke Ustavnog suda. Iako to ne drži završenom pričom, zbog novih traženja pojedinih političara, Crkve i sindikata, napominje da je najvažniji kupac, i da ako ih ima i nedjeljom, to opravdava rad tim danom. Pri tome dodaje da radnicima to treba adekvatno platiti, kao i dati im slobodan dan.

U poslovnom sustavu Mercatora je 1000 prodajnih jedinica u četiri države (Slovenija, Srbija i Crna Gora, Bosna i Hercegovina te Hrvatska) u kojima je zaposleno 14.500 radnika. Prosječno mjesečno u svim državama imaju oko 11 milijuna kupaca, od kojih je milijun u Hrvatskoj.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙