FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SPLIT: PLAVA ZASTAVA NA GRADSKOM KUPALIŠTU BAČVICE

SPLIT, 8. lipnja 2004. (Hina) - Najpopularnije gradsko kupalište usamom središtu Splita, Baćvice, dobilo je danas plavu zastavu začistoću mora i uređenost plaže, treći put za redom.
SPLIT, 8. lipnja 2004. (Hina) - Najpopularnije gradsko kupalište u samom središtu Splita, Baćvice, dobilo je danas plavu zastavu za čistoću mora i uređenost plaže, treći put za redom.

Plavu zastavu je uz prigodnu svečanost i u nazočnosti brojnih gostiju poslijepodne na Baćvicama digao splitski gradonačelnik Miroslav Buličić, istaknuvši kako je izuzetno čisto more u samom Splitu rezultat kolektora, postavljenog prije tri godine.

Za dobivanje plave zastave, uz čistoću mora, izuzetno su važni drugi sadržaji, a splitske Baćvice unatoč brojnim kafićima, koji su na njima otvoreni, tu čistoću održavaju izuzetno dobro, dodao je Buličić.

Uz brojne potrebne sadržaje kupalište Baćvice ima i svoje profesionalne spasioce, koji rade u tri smjene, a riječ je o mladim ljudima od 18 do 30 godina - koji su završili ili još studiraju na Kineziološkom fakultetu.

Uz to, dva puta tjedno ronioci zaranjaju na dno kupališta Baćvice čisteći podmorje od bačenih stvari.

Ovo je treća plava zastava na plažama grada Splita a ovih dana plava zastava je podignuta i u ACI marini i plaži na Trsteniku.

Na hrvatskom Jadranu ovog ljeta viorit će se 98 plavih zastava, od čega 80 na plažama, a 18 u marinama, od kojih je deset iz sustava ACI-ja, istaknuto je na svečanosti na Bačvicama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙