FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SUBOTICA: STRANAČKI INCIDENT UOČI SRBIJANSKIH PREDSJEDNIČKIH IZBORA

SUBOTICA, 8. lipnja 2004. (Hina) - Vrata stranačkih prostorijaDemokratske stranke Srbije u vojvođanskom gradu Vrbas osvanula suprije dva dana s porukom "Viva Tuđman", "Viva Croatia", a zastavastranke je poderana, piše u utorak vojvođanski "Građanski list"prenoseći priopćenje te stranke povodom incidenta.
SUBOTICA, 8. lipnja 2004. (Hina) - Vrata stranačkih prostorija Demokratske stranke Srbije u vojvođanskom gradu Vrbas osvanula su prije dva dana s porukom "Viva Tuđman", "Viva Croatia", a zastava stranke je poderana, piše u utorak vojvođanski "Građanski list" prenoseći priopćenje te stranke povodom incidenta.

Još uvijek nepoznati počinitelji, uz zastavu stranke srbijanskog premijera Vojislava Koštunice, pokidali su i zastave Demokratske stranke Borisa Tadića i Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića.

Kako prenosi "Građanski list", DSS je priopćio da su iznenađeni vandalskim postupcima političkih neistomišljenika koji su polomili i bacili stranačku zastavu i na vratima ispisali njima nerazumljive poruke.

Jedina stranka vojvođanskih Hrvata, Demokratski savez Hrvata Vojvodine (DSHV), ovim je povodom DSS-u uputila otvoreno pismo u kome izražava žaljenje zbog incidenta.

"Najgore u svemu je što ostrašćeni pojedinci ispisivanjem "Viva Croatia" i "Viva Tuđman" žele prikazati da manjine, posebno Hrvati imaju neku sukob sa strankama političkog života Srbije", navodi se u pismu.

DSHV konstatira da "iza tih poruka ne stoje Hrvati" te da se "pripadnici te zajednice ne bave takvim stvarima, svoju energiju usmjeravaju na unapređivanje suživota, razumijevanja i suradnje".

Incident se dogodio u bačkom gradu u kojemu, od ukupno 70.000 pripadnika hrvatske zajednice u Srbiji, živi 427 Hrvata, u kojemu nema hrvatskih organizacija, pa ni njihovih aktivnosti.

Cijepanje stranačkih zastava i ispisivanje provokativnih poruka dogodilo se sedam dana uoči predsjedničkih izbora u Srbiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙