FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 9,30 SATI

ZAGREB, 29. svibnja 2004. (Hina) - Predled vijesti
ZAGREB, 29. svibnja 2004. (Hina) - Predled vijesti

ZAGREB - Prije deset godina, 30. svibnja 1994. Hrvatska je dobila svoju valutu - kunu, koja je cijelo proteklo desetljeću uspješno očuvala svoju stabilnost. Tim je činom Hrvatska, uz himnu, zastavu i grb, zaokružila svoje najvažnije simbole suverenosti i neovisnosti, riječi su kojima je tadašnji guverner Hrvatske narodne banke Pero Jurković 30. svibnja 1994. popratio puštanje u optjecaj hrvatske kune. Ostalo je zabilježeno i da je prvu zamjenu hrvatskog dinara u kune - dva milijuna hrvatskih dinara u dvije tisuće kuna - 30. svibnja 1994. u Hrvatskoj narodnoj banci obavio tadašnji predsjednik Republike dr. Franjo Tuđman, koji je tom prigodnom zamjenom i pustio u optjecaj kune. U povodu desete obljetnice uvođenja kune kao novčane jedinice Republike Hrvatske središnja je banka prije nekoliko dana pustila u optjecaj prigodnu optjecajnu novčanicu od 10 kuna i redovni optjecajni kovani novac od 1 kune s oznakom godina "1994.-2004."

ZAGREB - U cijeloj zemlji kolnici su mokri od kiše pa HAK upozorava vozače na oprezniju vožnju i pravilno držanje razmaka kako bi se u što većoj mjeri izbjegle prometne nesreće. Također se upozoravaju vozači na maglu koja mjestimice smanjuje vidljivost na zapadnom i središnjem dijelu autoceste Rijeka-Zagreb. Zbog jakog olujnog vjetra, na dionici A6 Rijeka-Zagreb, od čvora Kikovica-čvora Delnice zabrana je prometovanja teretnim motornim vozilima težim od 3,5 tone vozilima sa natkrivenim tovarnim prostorom i autobusima. Na dionici A1 tunel Sv.Rok-Maslenica-Posedarje-Zadar, od tunela Čelinka-tunela Božić zbog jake bure ograničenje brzine je 40km/h. Granične prijelaze sva vozila prelaze uredno. Trajekti plove redovito na svim linijama.

ZAGREB - Pretežno oblačno, povremeno s kišom. Najviše kiše očekuje se u Gorskom kotaru i Lici. Vjetar u unutrašnjosti uglavnom umjeren sjeverni i sjeverozapadni, na sjevernom i srednjem Jadranu umjerena i jaka bura, a na južnom slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka većinom od 10 do 15, na Jadranu, u istočnoj Slavoniji i unutrašnjosti Dalmacije između 16 i 22 stupnjeva Celzija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙