FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UMAG: PLAVE ZASTAVE ZA 80 PLAŽA I 18 MARINA U HRVATSKOJ

UMAG, 25. svibnja (Hina) - U umaškom hotelu "Sol Koralj" danas susvečano dodjeljene međunarodne plave zastave - nagrade za čistoćumora, očuvan, siguran i ugodan okoliš na hrvatskim plažama i marinama,a ove je godine dodijeljeno ukupno 98 plavih zastava - 80 za plaže i18 za marine.
UMAG, 25. svibnja (Hina) - U umaškom hotelu "Sol Koralj" danas su svečano dodjeljene međunarodne plave zastave - nagrade za čistoću mora, očuvan, siguran i ugodan okoliš na hrvatskim plažama i marinama, a ove je godine dodijeljeno ukupno 98 plavih zastava - 80 za plaže i 18 za marine.

To su 24 plave zastave više nego lani, pa će se tako plave zastave, u odnosu na prošlu godinu, ove sezone vijoriti na još 22 plaže i dvije marine.

Od ukupno 98 Istarska županija dobila je 41 plavu zastavu.

Najveći pojedinačni iskorak učinila je tvrtka "Riviera holding" iz Poreča, s povećanjem s prošlogodišnje dvije na ovogodišnjih osam plavih zastava. Za čiste i uređene plaže rovinjski "Jadranturist" dobio je četiri zastave, a na plažama umaškog "Istraturista" ove će ih se godine zavjoriti sedam.

Uz koncesionare plaža i marina na današnjoj svečanosti bili su i predstavnici lokalnih i regionalnih uprava, Hrvatske turističke zajednice, istaknuti oceanografi i obalni planeri.

Ovaj projekt u Hrvatskoj vodi Hrvatsko povjerenstvo zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš - Povjerenstvo za plavu zastavu i turizam.

O značaju ovog projekta na prigodnoj konferenciji za novinare govorio je predsjednik Povjerenstva Ante Kutle koji je istaknuo kako je u početku to bio europski program s ciljem zaštite obalnog pojasa koji je danas zbog iznimno velikog interesa poprimio svjetske razmjere.

"U tijeku je sedamnaesta godina dodjeljivanja plavih zastava, a u Hrvatskoj je to sedma. Ovog smo ljeta u Hrvatskoj htjeli imati sto zastava, ali su dvije do tri plaže zakazale", rekao je Kutle dodavši kako je unatoč tome zadovoljan jer se uvažavaju svi europski standardi.

Po njegovim riječima najveća je ovogodišnja novina dodijeljivanje individualnih zastava vlasnicima brodova te novi kriterij za marine s time da je ova godina programski vezana uz sigurnost kupača i nautičara. Napomenuo je, međutim, kako se plave zastave u promidžbi hotelskih kuća premalo koriste, a trebalo bi maksimalno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙