FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PODGORICA: POZNATI SPORTAŠ OSUMNJIČEN ZA SUUČESNIŠTVO U UBOJSTVU NOVINARA

PODGORICA, 8. lipnja 2004. (Hina) - Poznatom crnogorskom sportašu ivišestrukom međunarodnom šampionu u karateu Damiru Mandiću određen jeu ponedjeljak navečer jednomjesečni pritvor zbog utemeljene sumnje opovezanosti s ubojstvom podgoričkog novinara, direktora i glavnogurednika lista "Dan", Duška Jovanovića.
PODGORICA, 8. lipnja 2004. (Hina) - Poznatom crnogorskom sportašu i višestrukom međunarodnom šampionu u karateu Damiru Mandiću određen je u ponedjeljak navečer jednomjesečni pritvor zbog utemeljene sumnje o povezanosti s ubojstvom podgoričkog novinara, direktora i glavnog urednika lista "Dan", Duška Jovanovića.

Kako je u utorak ujutro priopćio istražni sudac Radomir Ivanović, Mandić je nakon saslušanja u vezi s ubojstvom ovog novinara osumnjičen za "pomaganje u teškom ubojstvu na štetu više lica, a na osnovu Zakona o krivičnom postupku".

To je prva osumnjičena osoba u opsežnoj akciji crnogorske policije u otkrivanju ubojice Duška Jovanovića u koju su, kako javljaju crnogorski mediji, uključeni i MUP Srbije, kao i policija UNMIK-a.

Jovanović je ubijen 27. svibnja ispred sjedišta lista Dan u Podgorici, kada je na njega ispaljeno više hitaca. Nakon višesatne operacije, preminuo je u podgoričkom Kliničko-bolničkom centru.

U Podgoricu bi u četvrtak trebao stići izvještaj njemačkih stručnjaka s rezultatima analize oko 60 uzoraka uzetih iz "golfa 3", iz kojeg je navodno pucano na Jovanovića.

U policiji ocjenjuju da će izvještaj stručnjaka iz Wiesbadena samo potvrditi nalaze dosadašnje istrage i dati preciznu sliku o tome kakvu je i koji osumnjičeni imao ulogu u ubojstvu direktora podgoričkog dnevnog lista.

Policija je nastavila potragu za Vukom Vulevićem i drugim osobama za koje sumnja da su sudjelovale u ubojstvu Jovanovića ili pomagale u ovom zločinu. Vulević je, prema neslužbenim informacijama kojima raspolaže policija, pobjegao na Kosovo, ali o tome još nema potvrde.

Dio do sada privođenih i oni za kojima policija traga uglavnom su osobe za koje se sumnja da su sudjelovale u zločinu, pomagale ili znale da se sprema. Većinu osumunjičenih spaja bliskost narko-biznisu, ali su se u dosadašnjim političkim zbivanjima u Crnoj Gori oni nalazili na suprotnim ideološkim, nacionalnim i političkim polovima. Prema mišljenju izvora bliskih istrazi, to u priličnoj mjeri isključuje osobne motive i navodi na zaključak da je zločin počinjen za novac ili zbog nekog drugog razloga, ali svakako za račun nekog trećeg lica, o kojem zasad iz istrage ništa nije procurilo.

Kako javljaju mediji, tužiteljstvo namjerava nekom od osumnjičenih ponuditi status "zaštićenog svjedoka" kako bi otkrio nalogodavce ovog zločina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙