FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SPRIJEČENA PROMOCIJA KNJIGE "ZORAN ĐINĐIĆ U MREŽI MAFIJE"

BEOGRAD,4. lipnja 2004.(Hina) - Dvadesetak omladinaca Demokratskestranke, Građanskog saveza Srbije i nevladine organizacije Centar zamodernu politiku, u petak je u beogradskom Medija centru spriječiloodržavanje promocije knjige novinara agencije Tanjug Živote Ivanovića"Zoran Đinđić u mreži mafije".
BEOGRAD,4. lipnja 2004.(Hina) - Dvadesetak omladinaca Demokratske stranke, Građanskog saveza Srbije i nevladine organizacije Centar za modernu politiku, u petak je u beogradskom Medija centru spriječilo održavanje promocije knjige novinara agencije Tanjug Živote Ivanovića "Zoran Đinđić u mreži mafije".

Knjigu je trebao predstaviti akademik Nikola Milošević, inače zastupnik Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunice u Skupštini Srbije. Mladi, sljedbenici ideja Zorana Đinđića, opkolili su stol za kojim su sjedili autor i promotori knjige, te nisu dopustili organizatorima da se obrate okupljenima. U Medija centar stigla je i policija, ali nije intervenirala, jer su organizatori odustali od planirane promocije, a među suprotstavljenima nije došlo do fizičkog sukoba.

Centar za modernu politiku, koji je osnovao bivši potpredsjednik vlade Srbije i bliski suradnik pokojnog premijera Čedomir Jovanović,

pozvao je javnost da se suprotstavi pokušajima da Milorad Ulemek Legija, prvooptuženi za ubojstvo premijera Zorana Đinđić, bude predstavljen kao "srpski junak" i "čovjek kojemu je jedino stalo do istine", kako je to Ulemek naveo u svojem pismu iz zatvora, prije nekoliko dana objavljenom u beogradskoj Reviji 92.

Objavljivanje knjige "Zoran Đinđić u mreži kriminala", na čijoj su naslovnici fotografije prvooptuženog Ulemeka Legije i ubijenog premijera Đinđića, "još je jedan pokušaj da se pomiješaju uloge zločinaca i žrtve", priopćio je Centar za modernu politiku.

"Ova knjiga nije ništa drugo do podmukli potez da se istina o ubojstvu Zorana Đinđića nikada ne sazna. Poručujemo da ćemo još odlučnije ustrajati u namjeri da ubojice i inspiratori ubojstva Zorana Đinđića dobiju zaslužene kazne", navodi se u priopćenju Centra za modernu politiku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙