FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader: popodne izvanredna sjednica Vlade o odgodi smanjenja PDV-a

ZAGREB,26. svibnja(Hina) - Vlada će se popodne na izvanrednoj sjedniciočitovati o odgodi smanjenja PDV-a, potvrdio je premijer Ivo Sanader usaborskom "aktualnom prijepodnevu" te prozvao bivšu Vladu zbogproblema oko fiskalne politike.
ZAGREB,26. svibnja(Hina) - Vlada će se popodne na izvanrednoj sjednici očitovati o odgodi smanjenja PDV-a, potvrdio je premijer Ivo Sanader u saborskom "aktualnom prijepodnevu" te prozvao bivšu Vladu zbog problema oko fiskalne politike.

Bivša je Vlada uvjeravala hrvatsku javnost i MMF da će proračunski deficit u 2003. biti 4,5 posto BDP-a, a sada smo s MMF-om utvrdili da deficit iznosi 5,9 do šest posto BDP-a, istaknuo je Sanader odgovarajući SDP-ovoj zastupnici Željki Antunović.

Ustvrdio je da je njegova Vlada naslijedila velike probleme i još uvijek otkriva što su radila bivša ministarstva obnove i zdravstva koja su vodili Radimir Čačić i Andro Vlahušić.

"Otkrivaju se krediti koji nigdje nisu zabilježeni, što je krajnje neodgovoran odnos prema javnosti".

Moramo nositi teret koji smo naslijedili, ali nećemo skrivati vaše laži, nećemo skrivati kredite koji nisu nigdje registrirani, poručio je Sanader izazvavši negodovanje u oporbenim redovima.

Premijerove je navode potvrdio ministar financija Ivan Šuker rekavši da su, primjerice, Hrvatske željeznice i bivše Ministarstvo prometa potrošili 241 milijun kuna iznad iznosa odobrenog državnim proračunom.

Najveća je tragedija što to nigdje nije evidentirano, kazao je Šuker. Dodao je da su Hrvatske autoceste u ovu godinu prenijele 867 milijuna neplaćenih obveza.

Na probleme visokog deficita i prenijetih zaduženja bivše Vlade Ivice Račana jučer su upozorili premijer Sanader i izaslanstvo MMF-a.

MMF zbog toga ustrajava da se na neodređeno vrijeme odgodi primjena snižene stope PDV-a (sa 22 na 20 posto), što se trebalo početi primjenjivati od početka iduće godine.

Vlada će prije izvanredne sjednice u 14 sati održati sjednicu Gospodarsko-socijalnog vijeća na kojoj će sa sindikatima i poslodavcima razmotriti pitanje probijenog proračunskog deficita i moguće odgode smanjenja PDV-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙