FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: SANADER ISTIČE DA NEMA ALTERNATIVE TOLRANCIJI I POMIRENJU

ZAGREB, 24. svibnja 2004. (Hina) - Hrvatska će ubuduće pojačano igratiulogu mosta između srednje Europe i balkanske regije, ustvrdio jehrvatski premijer Ivo Sanader u razgovoru za austrijsku agenciju APA-upovodom sudjelovanja u "Hodočašću naroda" u austrijskom Mariazellu.
ZAGREB, 24. svibnja 2004. (Hina) - Hrvatska će ubuduće pojačano igrati ulogu mosta između srednje Europe i balkanske regije, ustvrdio je hrvatski premijer Ivo Sanader u razgovoru za austrijsku agenciju APA-u povodom sudjelovanja u "Hodočašću naroda" u austrijskom Mariazellu.

To vrijedi i na vjerskoj razini, dodao je hrvatski premijer: "U našem susjedstvu susreću se i islamska i pravoslavna vjera. Mislim da treba pokrenuti interkonfesionalnu raspravu i da jednostavno moramo pokazati više tolerancije i razumijevanja jedni prema drugima", kazao je Sanader.

U samoj Hrvatskoj već je postignut značajan napredak, naglašava hrvatski premijer u razgovoru za APA-u: "Ankete pokazuju da većina Hrvata podupire moju politiku a to je politika poštivanja ljudskih i prava manjina i pripadnika drugih vjeroispovijesti. Nema alternative pomirenju, toleranciji. To je budućnost", zaključuje Sanader.

Hrvatska se već smatra "pridruženom članicom EU-a", ističe hrvatski premijer, dodajući da je proširenje Unije 1. svibnja označilo početak novog povijesnog razdoblja te da i sama Hrvatska očekuje pristup EU-u za nekoliko godina.

Sanader pritom ne vjeruje da bi još uvijek odbjegli general Ante Gotovina mogao postati preprekom na putu Hrvatske u EU: "Gotovina nije u Hrvatskoj. To je istina. EU je postavio suradnju s ICTY-jem kao uvjet za pristup. No, siguran sam da će i izvješće odgovornih ljudi haaškog suda (o toj suradnji) biti pozitivno", dodaje Sanader u razgovoru za austrijsku agenciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙