FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SANADER PREDSTAVNICIMA MANJINA: VODITI RAČUNA O TIMINGU I ČINJENICI DA U HRVATSKOJ JOŠ NISU ZACIJELILE RANE IZ DOM. RATA

ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Premijer Ivo Sanader osvrnuo sepopodne na najavu predstavnika srpske manjine da će pristupiti izradisvoga grba, zastave i himne pozvavši predstavnike manjina da voderačuna o timingu i činjenici da u Hrvatskoj još nisu zacijelile raneiz Domovinskog rata.
ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Premijer Ivo Sanader osvrnuo se popodne na najavu predstavnika srpske manjine da će pristupiti izradi svoga grba, zastave i himne pozvavši predstavnike manjina da vode računa o timingu i činjenici da u Hrvatskoj još nisu zacijelile rane iz Domovinskog rata.

Pozivam sve koji s nama surađuju u Hrvatskom saboru i podržavaju Vladu da vode računa o činjenici da postoje rane iz Domovinskog rata, da Hrvatska traži više od 1200 nestalih, naglasio je Sanader na izvanrednoj sjednici hrvatske Vlade.

Istaknuo je da pripadnicima manjina treba dati prava sukladna najvećim europskim standardima, ali i poručuje da će ista prava Vlada tražiti za Hrvate u SiCG.

Vlada će, naglasio je, voditi računa da Hrvati uživaju najveću moguću zaštitu manjinskih prava, da imaju svog predstavnika u skupštinama Srbije i Crne Gore.

Podsjetio je da Hrvatska ima Ustavni zakon o nacionalnim manjinama za koji je glasovao i njegov HDZ, dodavši da Hrvatska ne smije imati komplekse prema bilo kome.

Hrvatska je pobjedila u Domovinskom ratu, željela je svoju samostalnost ostvariti mirnim putem, ali joj je rat bio nametnut, podsjetio je Sanader.

Izrazio je nadu da istup predstavnika srpske manjine ne vodi u velike rasprave te napomenuo da normalizacija odnosa Hrvatske i SiCG nema alternativu.

Apelirao je na sve političke čimbenike da ne vode računa samo o partikularnim interesima, natječu se tko je veći Hrvat. Bit ćemo veći hrvatski ljudi ako budemo provodili hrvatske zakone i čuvali nacionalne interese, a u taj interes spada i zaštita manjina, poručio je Sanader

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙