FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KVARNERSKE PUTNIČKE AGENCIJE O POREZU NA IZNAJMLJIVANJE

RIJEKA, 7. lipnja (Hina) - Djelatnici kvarnerskih putničkih agencijaokupljeni u strukovnoj skupini pri županijskoj Gospodarskoj komorismatraju da će uvođenje paušalne naplate poreza na dohodak odiznajmljivanja privatnih smještajnih kapaciteta i boravišnih pristojbarezultirati smanjenjem prihoda, posebice putničkih agencija.
RIJEKA, 7. lipnja (Hina) - Djelatnici kvarnerskih putničkih agencija okupljeni u strukovnoj skupini pri županijskoj Gospodarskoj komori smatraju da će uvođenje paušalne naplate poreza na dohodak od iznajmljivanja privatnih smještajnih kapaciteta i boravišnih pristojba rezultirati smanjenjem prihoda, posebice putničkih agencija.

Razmatrajući najave iz Ministarstva mora, turizma, pomorstva i razvitka da bi se 2005. uvelo paušalno plaćanje poreza na dohodak i boravišnih pristojba, članovi skupine odlučili su da će resornom ministarstvu uputiti primjedbe i zatražiti detaljnije podatke u vezi te najave.

U priopćenju skupine putničkih agencija navodi se da je pružanje usluga u domaćinstvima na Kvarneru izrazito organizirano. Ističu da je Ministarstvo prijedloge o naplati poreza iznijelo u vrijeme početka turističke sezone te da se tako unosi kaos i zbunjenost u poslovanje agencija i iznajmljivača.

Putničke agencije podupiru prijedlog iznajmljivača u obiteljskom smještaju da svi vlasnici stanova i kuća za odmor plaćaju paušalni porez koji bi bio 10 posto veći od paušalnog poreza kojeg plaćaju iznajmljivači. Smatraju da bi se vlasnike tako stimuliralo da svoje kapacitete legalno iznajmljuju, a agencijama osiguralo više posla.

U priopćenju se navodi da su djelatnici putničkih agencija ogorčeni odlukom Općinskog vijeća Vrbnika, po kojoj agencije koje dovode turiste u Vrbnik moraju plaćati paušalne ulaznice. Iz agencija ističu da je ta odluka donesena nakon početka turističke sezone i da ta izdvajanja agencije nisu uračunale u svoje cijene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙