FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 7. lipnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja u Hrvatskojdo 12,30 sati.
ZAGREB, 7. lipnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja u Hrvatskoj do 12,30 sati.

TRILJ - Bivši radnici triljske tvornice plastičnih masa "Cetinke" jutros su ponovno blokirali ulaz u tvornicu svim djelatnicima koji su ostali u radnom odnosu nakon što je nad tom tvrtkom prije dvije godine otvoren stečajni postupak. Bivši radnici blokirali su tvornicu tražeći da im se odgovori kada će i koliko dobiti novca za neisplaćene plaće od svote dobivene prodajom "Cetinke". To im je stečajna upraviteljica Meri Šitić obećala kada su, iz istih razloga, blokirali tvornicu 31. svibnja, ali obećanje nije ispunila. Bivši radnici potražuju ukupno 8 milijuna kuna, a tvornica je prodana novom vlasniku "Gibli-Internacionalu" iz Sesveta za 800.000 eura.

ZAGREB - Na zagrebačkim ulicama policija je jučer u dva navrata pucala kako bi uhvatila bjegunce. Jučer rano poslijepodne u Martićevoj ulici policija je, uz uporabu oružja, uhitila pripitog 45-godišnjaka J.B. iz Istre koji je u crnom BMW-u jureći zagrebačkim ulicama i bježeći od policije počinio više prometnih prekršaja. Oko 19,30 sati, policija je ponovno uporabila oružje, pucajući za 33-godišnjim M.M., kradljivcem teretnog vozila poduzeća Hrvatske šume. Glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama kazala je da je prema nalazima unutarnje kontrole uporaba oružja u oba slučaja bila opravdana.

ZAGREB - Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a danas je izrazio "apsolutnu podršku" policijskim službenicima koji su primijenili silu jučer prilikom uhićenja nesavjesnog vozača, koji je jurio Zagrebom, a sindikat je tim povodom aktualizirao i zahtjev za jačanjem kazneno-pravne zaštite policajaca. "Nadamo se da javnost nije već zaboravila nemili događaj iz PU vukovarsko-srijemske kada je nepoznati vozač pregazio i usmrtio policijskog službenika pri pokušaju zaustavljanja. Tadašnji zahtjev Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a za uvođenjem kazne doživotnog zatvora za kazneno djelo teškog ubojstva policijskog službenika možda se nekima činio preambicioznim, ali držimo da praksa pokazuje suprotno", kaže se u priopćenju sindikata.

TALLINN - Hrvatski ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković susreo se danas u Tallinnu s estonskom ministricom poljoprivrede Ester Tuiksoo i tom je prilikom dao inicijativu za potpisivanje sporazuma o suradnji između Hrvatske i Estonije na području poljoprivrede, što je estonska ministrica i prihvatila. Ministar Čobanković, koji u Estoniji boravi na studijskom putovanju o iskustvima pridruživanja EU, naglasio je da je Hrvatska zainteresirana za unapređivanje suradnje s Estonijom u poljoprivredi, zajedničkim ulaganjima, transferu tehnologije u znanosti i obrazovanju, te povećanju robne razmjene.

ZAGREB - Iz zagrebačke zračne luke jutros su trojica hrvatskih časnika - satnik Predrag Omrčen te natporučnici Goran Jaman i Davorin Kasač otišli u redovitu zamjenu hrvatskih vojnih promatrača u mirovnu misiju UN-a u Etiopiju i Eritreju. U misiji sudjeluju snage UN-a iz 45 zemalja svijeta, uključujući i Hrvatsku. Sukob između Etiopije i Eritreje izbio je 1998. oko granica, a nakon potpisivanja sporazuma o prestanku neprijateljstava 2000. godine, djeluje misija Ujedinjenih naroda.

OKUČANI - Dvije su osobe smrtno stradale u teškoj prometnoj nesreći koja se jutros dogodila na 309. kilometru sjevernog kolničkog traka auto ceste Zagreb - Lipovac nedaleko od Okučana. Do nesreće je došlo kada je "mazda 6" vinkovačkih registracijskih oznaka u velikoj brzini lijevim kotačima zahvatila travnatu površinu uz središnju zaštitnu ogradu autoceste. Izgubivši kontrolu nad vozilom, vozač je naglo skrenuo udesno, sletio s ceste, probio žičanu ogradu i snažno udario u debelo stablo vrbe. I vozač Josip Čepelak (59) i suvozačica Hanifa Čepelak (59) na mjestu su poginuli.

ZAGREB - Trojica maskiranih muškaraca pretukla su sinoć drvenim palicama 43-godišnjaka i njegovu suprugu u njihovom stanu na području Trnja. Napadači su pobjegli, a supružnici su prevezeni u Kliničku bolnicu "Merkur". Suprug je zadržan zbog napuknuća rebra i slomljene desne ruke, dok je supruga prošla s lakšim ozljedama ruke i glave. U policiji kažu da je prema prvim informacijama do napada najvjerojatnije došlo zbog dugova koje oštećeni ima prema više osoba. On je, naime, tvrde u policiji, od ranije poznat po prijevarama u gospodarskom poslovanju. Navodno je često uzimao robu koju nije plaćao. Policiji je izjavio da mu je jedan od vjerovnika prijetio nekoliko dana prije napada, no on to nije prijavio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙