FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

NEW DELHI - Više od 100 seljaka iz južne indijske države Andhra Pradesh izvršilo je u posljednja dva tjedna samoubojstva zbog krajnjeg siromaštva. Prema izvješćima medija, seljaci su dovedeni na rub izdržljivosti zbog neprestanih suša, loše žetve, niskih cijena za poljoprivredne proizvode i dugova. Kritičari su na odgovornost pozvali i novu saveznu vladu, koja je počela s radom prije dva tjedna, jer je najavila da će rodbini svakog seljaka koji si je oduzeo život isplatiti financijsku pomoć.

JERUZALEM - Rabinski sud u ultraortodoksnom predgrađu Tel Aviva Bnei Braku objavio je odluku prema kojoj će se muškarci i žene najprometnijom ulicom u gradu Rabbin-Moisheh, uskoro morati kretati odvojenim stranama pločnika. Četvrt Bnei Brak oblijepljena je plakatima na kojima se može pročitati da doneseno pravilo vrijedi za djecu i odrasle. Muškarci će se, prema odredbi rabinskog suda, uskoro morati kretati zapadnom stranom ulice, a žene istočnom, na kojoj je smještena većina trgovina.

LONDON - Michelangelo je možda patio od Aspergerovog sindroma, blažeg oblika autizma, smatraju britanski znanstvenici u svojoj najnovijoj studiji o jednom od najvećih umjetnika čovječanstva. Za taj sindrom tipična je slaba socijalna i komunikacijska kompetencija, a vrlo je česta i posebna nadarenost na drugim područjima. Iz različitih povijesnih izvora proizlazi da je veliki renesansni umjetnik bio teška osoba koja je imala problema sa svojim suvremenicima, ustvrdili su Muhamed Arshad i prof. Michael Fitzgerald u studiji objavljenoj u stručnom časopisu "Journal of Medical Biography".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙